Domovská stránka > C > Co Delat Kdyz Mám Modrou Obrazovku?

Co delat kdyz mám modrou obrazovku?

K chybě s modrou obrazovkou (označované také jako chyba Stop) může dojít, pokud nějaký problém způsobí, že se vaše zařízení neočekávaně vypne nebo restartuje. Může se vám zobrazit modrá obrazovka se zprávou, že u zařízení došlo k problému a je potřeba ho restartovat.

Přečtěte si více

Jak vyřešit Blue Screen of Death?

Při zobrazení modré obrazovky má na Windows 9x uživatel možnost volby – buď restartovat počítač, nebo se pokusit pokračovat. BSoD však pochopitelně znamená závažné potíže, takže možnost pokračování často nefunguje buď vůbec, nebo je poté systém nestabilní. Jak vyvolat modrou smrt? Změna pokročilých nastavení systému

  1. Otevřeme Pokročilá nastavení systému... buď kliknutím pravým myšítkem na ikonu Tento počítač - Vlastnosti - Upřesnit nastavení systému;
  2. vybereme položku Spouštění a zotavení systému (odklikneme Nastavení);
  3. v sekci Selhání systému:
  4. potvrdíme OK, OK.

Když to vezmeme v úvahu, co delat s modrou smrtí?

Část 2: Jak opravit modré obrazovky smrti

  1. Krok 1. Přemýšlejte o nedávných akcích v počítači.
  2. Krok 2. Zkontrolujte, zda je zařízení přehřáté
  3. Krok 3. Vymažte veškerý nepotřebný hardware.
  4. Krok 4. Čeká na restart počítače.
  5. Krok 5. Spusťte antivirový scan.
Jak vypadá Modrá smrt? Modrá obrazovka smrti (BSoD - Blue screen of death)

Zobrazuje se v situaci, kdy je zjištěna závažná chyba, která může být zapříčiněna virem, softwarovou či hardwarovou chybou. Chybové hlášení je zobrazeno přes celou obrazovku bílým písmem na modrém podkladu, a proto je tedy odvozen název jako tzv. "Modrá smrt".

Jak zjistit příčinu modré smrti?

Nejčastěji je to »C:\Windows\Minidump\« a »C:\Windows\Memory. dmp«. Tento soubor je potřeba k analýze příčiny modré smrti. Jestli máte povolené generování výpisu stavu paměti si můžete zkontrolovat v »Ovládací panely | Systém a zabezpečení | Systém | Upřesnit nastavení systému«. Jak obnovit Windows 10 z biosu? Uživatelé Windows 10 mohou přístup k pokročilým možnostem spuštění systému Windows 10 a přejděte do nabídky BIOS. Můžete kliknout Start -> Napájení , stiskněte a podržte Posun klíč a klepněte na Restartujte tlačítko pro restartování systému Windows do prostředí Windows Recovery Environment.

Jak zjistit chyby ve Windows 10?

Vyhledání problémů a řešení v centru Hlášení problémů

Ve sloupci Zdroj vyhledejte položku Windows a v části Souhrn neočekávaně vyhledejte možnost Vypnout. Klikněte pravým tlačítkem myši na příslušný řádek a vyberte možnost Vyhledat řešení. POZNÁMKA: Pro zobrazení řešení musíte být online.
Jak zjistit chyby v počítači? Zvolte "Ovládací panely | Nástroje pro správu" a spusťte nástroj "Diagnostika paměti Windows". Otevře se nové okno, v něm zvolte "Vyhledat problémy při příštím spuštění počítače". Poté ukončete všechny programy a restartujte počítač.

Jak obnovit počítač přes BIOS?

Obnovte systém BIOS na výchozí nastavení. Restartujte počítač, stisknutím klávesy "F2" zadejte systém BIOS a stisknutím kláves Alt+F obnovte CMOS. Po stisknutí kombinované klávesy uslyšíte ostrý zvukový tón. U některých verzí systému BIOS můžete stisknutím klávesy F9 obnovit CMOS.

By Masterson Schock

Jak opravit Windows 10 v BIOSu? :: Co slyší blokovány?
Užitečné odkazy