Domovská stránka > J > Jak Nastavit Chlazeni Piva?

Jak nastavit chlazeni piva?

Termostat na výčepu nastavte podle okolní teploty. Pokud bude teplý, slunečný den, určitě dejte chlazení na maximum. Pokud budete naopak pivo čepovat v chladnějších prostorech, stačí dát chlazení třeba na polovinu. Snažte se vždy dosáhnout co nejmenších rozdílů teploty piva v sudu a finální teploty piva ve skle.

Přečtěte si více

Také, jak ztišit větrák?

Pokud si na výměnu chladiče grafické karty netroufáte, můžete snížit hlučnost ventilátoru prostřednictvím freewarového nástroje Rivatuner. Jak regulovat ventilátor? Každý regulátor má totiž určité proudové rozpětí, mimo které není možné motor ventilátoru řádně regulovat. Aby bylo možné regulovat i ty nejslabší ventilátory, je nutné na regulátoru nejprve nastavit hodnotu minimální rychlosti otáček, od které se bude rozsah regulace odvíjet.

Jak zvýšit otáčky ventilátoru v notebooku?

Rychlost otáček ventilátoru jde dána nastavením BIOSu, který to řídí podle teplot uvnitř počítače (procesor, řadič, grafika,) Může na to mít vliv i výkov procesoru. Pokud vzroste, může BIOS preventivně zvýšit otáčky chladiče. Rozhodně to neřídí Windows. A další otázka, jak zvýšit otáčky ventilátoru? Program na zrychlení větráku neexistuje, jedině zvýšení napájecího napětí. Maximálně se můžeš podívat, jestli v přívodu k větráku není předřadný odpor a ten vyndat.

Podle toho, jak zpomalit vetrak?

Hodnoty součástek

Jednoduchým výpočtem dojdeme k tomu, že abychom větráček zpomalili na poloviční otáčky (předpokládáme-li jeho lineární charakteristiku) museli bychom použit předřadný odpor 60 až 80Ohm. Praxe však ukázala, že v 99% postačí odpor 39 až 53Ohm (snížení otáček cca o 1/3).
Jak ztišit větrák v notebooku? Co se týče desktopů, již legendárním programem, který je stále vyvíjen, pro správu rychlostí větráčků, je Speedfan. Ten bezplatný nástroj umí monitorovat stav hardwaru, hodnoty napětí, rychlosti větráků a teploty komponent včetně pevných disků. Jsou-li větráky na vašem počítači příliš hlučné, Speedfan je skvělým lékem.

Jak zapojit větrák do PC do zásuvky?

Re: Lze zapojit 2x12V větráky z PC, aby byly napájené ze zásuvky? Větráky lze napájet v podstatě jakýmkoliv stejnosměrným zdrojem s napětím 12V, třeba z běžného adapteru. Co je PWM ventilator? „PWM“ pochází z elektrotechniky a je zkratka pro „pulzně šířkovou modulaci“, která je také známa jako „modulace pulsní délky“. To znamená, že jej můžete použít k téměř volitelnému ovládání otáček ventilátoru. Rychlost běžných ventilátorů lze upravit regulací napětí.

Jak změřit teplotu v PC?

CPUID HWMonitor (stáhnout)

Tento software nabízí komplexní měření teploty všech komponentů. Je tedy ideálním nástrojem pro měření teploty procesoru a grafické karty. Kromě toho ukazuje i spoustu dalších informací, jako je procento zatížení a napětí komponentů, rychlost větráků apod.

By Lundeen Pritzel

Jak regulovat otáčky ventilátoru v PC? :: Jak nastavit CPU Fan?
Užitečné odkazy