Domovská stránka > J > Jak Nastavit Cpu Fan?

Jak nastavit CPU Fan?

Nastavení ventilátoru v biosu

Zde rozklikněte volbu CPU Smart FAN Mode. A z těchto 3 voleb to nastavte jako vidíte na obrázku – Voltage. A u volby System Smart FAN zkontrolujte, že máte nastaveno Enabled (Zapnuto). Vše následně uložte stiskem klávesy F10 – Save.

Přečtěte si více

Lidé se také ptají, jak nastavit větrák v pc?

Pokud chcete mít možnost regulovat rychlost větráků, měli byste je připojit k základní desce (pokud tedy nemáte v počítači speciální zařízení, kterým můžete ovládat rychlost větráků nezávisle na desce). Na většině desek najdete pro větráky 3pinové a/nebo 4pinové konektory. Jak nastavit chlazení? Aktivujte zásady aktivního/pasivního chlazení ve Windows 10

  1. Jít do Settings –> System –> Power and Sleep.
  2. Klikněte na Additional Power Options z pravého panelu.
  3. Klikněte na Změnit nastavení plánu vedle plánu, který je pro vás aktivní.
  4. Nyní klikněte na Advanced Power Settings.

Jak snížit rychlost ventilátoru?

Nejjednoduší způsob jak snížit otáčky ventilátoru, je snížit napájecí napětí (v PC 12V). Toho lze dosáhnout např. vložením předřadného odporu před ventilátor. Podle toho, jak regulovat otáčky ventilátoru v pc? Základní desky také obsahují teplotní čidla a otáčky lze regulovat softwarově v závislosti na aktuální teplotě. To je možné v BIOSu nebo nějakým externím programem (např. SpeedFan). Takové řešení je vhodné zejména pro chlazení procesoru.

Jak nastavit fan speed?

Nastavení rozmezí otáček větráků provedete pod záložkou Speeds. Klepněte na rychlost, kterou chcete nastavit. V dolní části okna se pak objeví pruh s nastavením minimální a maximální hodnoty. Hodnoty se zadávají v procentech z maximální rychlosti větráku. Jak zapojit ventilatory v PC? Na základní desce naleznete většinou 2 až 4 konektory pro připojení ventilátorů. Novější desky obsahují minimálně jeden čtyřpinový konektor, umožňující PWM (pulsně šířková modulace) regulaci. Ostatní třípinové konektory mají pouze monitorování otáček ventilátoru.

Jak snizit teplotu v PC?

Při vysokém zatížení, tedy při provozování výpočetně náročných aplikací, vzroste teplota u některých procesorů až na 95 °C. Pomocí programu SpeedFan však můžete v takovýchto případech zvýšit rychlost ventilátoru a snížit tak teplotu CPU. Jak zprovoznit pípu? Nemáte-li vlastní výčepní zařízení, bude třeba ho někde zapůjčit. Vedle toho je nutné zapůjčit také kompresor (nebo tlakovou láhev) a narážeč (mnohdy je jeden součástí výpůjčky výčepního zařízení). Půjčovné se odvíjí od délky výpůjčky a hlavně také od toho, jestli se rozhodnete pro pípu s chlazením či bez něj.

Můžete se také zeptat, jak sestavit pípu?

Sestava obsahuje:

  1. chladič s odkapníkem.
  2. narážecí hlavici (* typ dle pivního KEG sudu)
  3. 3x rychlospojka.
  4. 2m propojovací pivní hadice.
  5. 2m propojovací plynové hadice.
  6. redukční ventil (*typ dle použitého plynu)

By Vernen Tasso

Jak nastavit chlazeni piva? :: Jak udělat hvězdu na klávesnici?
Užitečné odkazy