Domovská stránka > J > Jak Na Vodní Chlazení Pc?

Jak na vodní chlazení PC?

Vodní chlazení funguje podobně jako vzduchové. Jediný rozdíl je v tom, že teplo od procesoru či grafické karty odvádí voda. Výhodou je možnost ransport většího množství tepla na větší vzdálenost. Ohřátá voda protéká radiátorem, kde teplo odevzdá na žebrování.

Přečtěte si více

Jak nastavit rychlost ventilátoru?

Nastavení rychlostí

Opět si jednotlivé rychlosti můžeme přejmenovat pomocí klávesy F2 podle toho, o kterou rychlost se jedná (rychlost kterého ventilátoru). Po přejmenování se nastavuje minimální a maximální hodnota. Minimální hodnotu doporučuji nastavit tak, aby se na ní ještě zastavený ventilátor roztočil.
Jak udělat Tichý PC? Jednou z takových je Trust GXT 278. Jde o speciální podstavec, který má v sobě zabudované čtyři ventilátory. Rychlost jejich otáček je přitom možné měnit, nebo dokonce i zcela vypnout. Tím mohou lidé sami nastavit ideální poměr mezi tichým chodem a účinným chlazením.

Jak zlepšit chlazení PC?

Odvod tepla se dá řešit také nahrazením klasických ventilátorů na procesoru a na grafické kartě chlazením vodním. To je docela dobré řešení, jen se nesmí zapomenout, že by přece jen nějaký ventilátor měl být v počítači zachován, protože i ostatní součástky potřebují kolem sebe lehký „průvan“. Jak ochladit CPU? Nejlepším konvenčním řešením je kombinace měděných trubic heatpipe a hliníkového žebrování, které je chlazeno ventilátorem. Čím větší je průměr ventilátor, tím pomaleji, a tedy tišeji se může otáčet, a přitom poskytovat dostatečný průtok vzduchu.

Jak snížit hlučnost ventilátoru?

U potrubních ventilátorů je možné mimo izolace potrubí použít tlumiče hluku, které dokáží výrazně snížit hladinu hluku. Dalším prvkem, který ovlivňuje hlučnost, je čistota ventilačního potrubí, jeho komponent a samotného ventilátoru. Pravidelnou údržbou předejdete zvyšování hladiny akustického hluku. Když to vezmeme v úvahu, jak nastavit fan speed? Nastavení rozmezí otáček větráků provedete pod záložkou Speeds. Klepněte na rychlost, kterou chcete nastavit. V dolní části okna se pak objeví pruh s nastavením minimální a maximální hodnoty. Hodnoty se zadávají v procentech z maximální rychlosti větráku.

Když to vezmeme v úvahu, jak vypnout chlazení na notebooku?

jak vypnout ventilátor, jednoduše Start -> vypnout. Vypnutý notebook je asi jediná situace kdy bude vypnutý i ventilátor. Bohužel, je to notebook a pasivní režim se dnes příliš "nenosí", chlazení je dimenzované "tak akorát" a ventilátor má stále alespoň minimální otáčky. Jak profouknout notebook? Pokud máte obavy, že byste rozebrat notebook nezvládli nebo si jej při tom poškodili (Jak rozebrat notebook), tak můžete alespoň profouknout chladič a prostor u ventilátoru stlačeným vzduchem. Například: CLEAN IT stlačený vzduch 400ml. Použijete tedy sprej se stlačeným vzduchem.

Jak se čistí notebook?

Do teplé mýdlové vody ponořte utěrku. Poté z utěrky vytlačte většinu vody, tak aby z ní nic nekapalo. Vlhkou utěrkou otřete horní i spodní kryt notebooku. Dávejte si pozor hlavně na chladící otvory.

By Clite Warish

Co je optimalizace doručení? :: Jak se zbavit hluku počítače?
Užitečné odkazy