Domovská stránka > J > Jak V Html Udělat Odstavec?

Jak v HTML udělat odstavec?

Jazyk HTML je jednoduchý. Příkaz <P> definuje nový odstavec, příkaz <BR> (break) způsobuje ukončení současné řádky a přesun na řádku další. Prohlížeč na konci odstavce ukončuje řetězec textu automaticky, ale v rámci odstavce lze vynutit přechod na novou řádku právě příkazem <BR>.

Přečtěte si více

Jak psát poznámky v HTML?

Všechno, co je v HTML souboru obaleno značkami <! -- a -->, je považováno za poznámku a nezobrazuje se. <! -- je tedy začátek poznámky, --> její konec. Jak Odřádkovat v HTML? Jelikož je běžné odřádkování klávesou Enter v HTML kódu většinou chápáno jako nějaký bílý znak bez zvláštního významu, pro vynucení nového řádku slouží značka <br> (má zakázanou koncovou značku).

Jak dát text Doprostred HTML?

Text v odstavcích lze zarovnávat pomocí parametru ALIGN nalevo (hodnota LEFT), napravo (hodnota RIGHT), na střed (hodnota CENTER) a na obě strany (hodnota JUSTIFY). Jak psát HTML kód? HTML stránku je velmi jednoduché vytvořit, je to vlastně jen textový dokument. Po kliknutí na Nový soubor zvolíme jazyk, ve kterém chceme kód psát, samozřejmě je to HTML. Ještě zbývá druhý, zásadní krok. Pomocí zkratky Ctrl + S uložíme náš soubor do nové složky, např.

Co je v HTML P?

Tato značka ohraničuje odstavce (paragraf) textu v HTML kódu. Jedná se o párovou značku. Používá se v HTML 4.01, XHTML i HTML5. Lidé se také ptají, jak odsadit text v html? Odsazením se většinou myslí vzdálenost levého okraje textu od levého okraje okna nebo tak nějak. V HTML se dá ovlivnit použitím tagů <blockquote>, <ul>, <ol>, <dl> (ty odsazují většinou o 40 pixelů). Mnohem lepší je aplikovat na nějaký blokový element (třeba <div> nebo <p>) kaskádové styly.

Jak udělat seznam v HTML?

HTML5Základy HTML

  1. celý seznam zahájíme tagem <ul> ;
  2. napíšeme potřebný počet položek seznamu, každou položku uzavřeme mezi tagy <li> a </li> ;
  3. seznam ukončíme tagem </ul> .
Jak se zapisují pomocné HTML komentáře? Pokud vás zajímá obyčejný HTML komentář, dělá se znaky <! -- a -->.

Jak vycentrovat text?

Vyberte text, který chcete zasuovat na střed. ve skupině Vzhled stránky a potom klikněte na kartu Rozložení. V poli Svislé zarovnání klikněte na Na střed. V poli Použít na klikněte na Vybraný texta potom klikněte na OK.

By Gannie Meile

Jak zarovnat text do bloku HTML? :: Jak má vypadat omluva?
Užitečné odkazy