Domovská stránka > J > Jak Si Vytvořit Html Stránku?

Jak si vytvořit HTML stránku?

Postup při tvorbě webových stránek

  1. Vytvoříme HTML soubor (například: v poznámkovém bloku kliknete na Soubor >> Uložit jako...
  2. Do souboru vpíšeme základní strukturu HTML dokumentu a nějaký HTML kód.
  3. Uložíme.
  4. Výsledek si prohlédneme v internetovém prohlížeči.
  5. Poslední 3 kroky opakujeme dokud nedosáhneme svých představ.

Přečtěte si více

Můžete se také zeptat, co to je html?

Hypertext Markup Language (zkratka HTML) je v informatice název značkovacího jazyka používaného pro tvorbu webových stránek, které jsou propojeny hypertextovými odkazy. HTML je hlavním z jazyků pro vytváření stránek v systému World Wide Web, který umožňuje publikaci dokumentů na Internetu. Jak vytvořit HTML soubor? Soubory HTML můžete vytvořit

  1. buď v nějakém HTML editoru, což je program, který s HTML pomáhá (dobré pro začátečníky),
  2. nebo můžete napsat rovnou zdroj v HTML jazyce v textovém editoru (to je pracnější, ale jistější, zábavnější a není to až tak těžké).

Pokud jde o to, jak začít s html?

Pro psaní HTML stránek nepoužíváme Word a podobné programy, ale stáhneme si programátorský editor jako je např. VisualStudio Code. Editor spustíme, založíme nový HTML soubor a můžeme začít psát naše značky. Ale správný HTML dokument (říkáme, že je validní) má nějakou strukturu. Jak si vytvořit vlastní webovou stránku? DOMÉNA A WEBHOSTING

  1. Pro registraci domény a zřízení webhostingu doporučuji využít nejvyužívanějšího českého poskytovatele těchto služeb - WEDOS.
  2. Nejprve je potřeba ověřit, jestli je doména, kterou si chcete zaregistrovat, volná. To můžete udělat na stránkách adresawebu.cz.

Také, jak otevřít stránku v html?

Další dobrý způsob je spustit si Poznámkový blok (z menu Start > Programy > Příslušenství > Poznámkový blok) a v něm zvolit příkaz Soubor > Otevřít a najít svůj html soubor na disku. Komu se stránka otevírá ve starším Internet Exloreru, může se do Poznámkového bloku dostat rychle přes příkaz Zobrazit > Zdrojový kód. Co je to tag? Volně lze tag přeložit jako štítek. Jedná se o slovo nebo slovní spojení, které je přiřazeno například určitému článku, které co nejpřesněji vystihuje zaměření článku. Tag je tedy užíván k roztřídění obsahu webu.

Co je to zkratka www?

World Wide Web (WWW, zkráceně web, v doslovném překladu „světově rozsáhlá pavučina“ nebo „celosvětová síť“) je označení pro systém prohlížení, ukládání a odkazování dokumentů nacházejících se v internetu. Co to je JavaScript? JavaScript (JS) je skriptovací jazyk učený pro tvorbu moderních dynamických webů. Byl představen v devadesátých letech 20. století, jako reakce na klasické statické internetové stránky a otevřel prostor pro interaktivní webové aplikace i příjemnější uživatelské rozhraní doplněné animacemi a 2D i 3D grafikou.

Jak uložit stránku jako HTML?

Stažení stránky z Chromu k přečtení offline

  1. V počítači spusťte Chrome.
  2. Přejděte na požadovanou stránku.
  3. Vpravo nahoře klikněte na ikonu možností Další nástroje. Uložit stránku jako.
  4. Vyberte, kam chcete stránku uložit.
  5. Klikněte na tlačítko Uložit.

By Blackburn Persico

Co obsahuje HTML soubor? :: Jaká je potřeba rychlost internetu?
Užitečné odkazy