Domovská stránka > J > Jak Udělat Odstavec V Html?

Jak udělat odstavec v HTML?

Jazyk HTML je jednoduchý. Příkaz <P> definuje nový odstavec, příkaz <BR> (break) způsobuje ukončení současné řádky a přesun na řádku další. Prohlížeč na konci odstavce ukončuje řetězec textu automaticky, ale v rámci odstavce lze vynutit přechod na novou řádku právě příkazem <BR>.

Přečtěte si více

Jak udělat poznámku v HTML?

Jako text komentáře můžeme uvést prakticky cokoliv, výjimku tvoří dvojice znaků ` -- ' vyhrazená pro uzavření komentáře. V praxi poslouží komentáře ke vložení poznámek, podle kterých se můžeme lépe orientovat v HTML kódu. Komentářem můžeme obalit kusy HTML kódu, které nechceme dočasně zobrazovat. Co je v HTML P? Tato značka ohraničuje odstavce (paragraf) textu v HTML kódu. Jedná se o párovou značku. Používá se v HTML 4.01, XHTML i HTML5.

Můžete se také zeptat, jak psát html kód?

HTML stránku je velmi jednoduché vytvořit, je to vlastně jen textový dokument. Po kliknutí na Nový soubor zvolíme jazyk, ve kterém chceme kód psát, samozřejmě je to HTML. Ještě zbývá druhý, zásadní krok. Pomocí zkratky Ctrl + S uložíme náš soubor do nové složky, např. Jak v HTML zarovnat text? Text v odstavcích lze zarovnávat pomocí parametru ALIGN nalevo (hodnota LEFT), napravo (hodnota RIGHT), na střed (hodnota CENTER) a na obě strany (hodnota JUSTIFY).

Jak odsadit text v HTML?

Odsazením se většinou myslí vzdálenost levého okraje textu od levého okraje okna nebo tak nějak. V HTML se dá ovlivnit použitím tagů <blockquote>, <ul>, <ol>, <dl> (ty odsazují většinou o 40 pixelů). Mnohem lepší je aplikovat na nějaký blokový element (třeba <div> nebo <p>) kaskádové styly. Jak se zapisují pomocné HTML komentáře? Pokud vás zajímá obyčejný HTML komentář, dělá se znaky <! -- a -->.

Co je to div?

HTML tag, který obklopuje určitou logickou oblast stránky. Je to tzv. blokový element, tzn. dělá za sebou zalomení řádku. A další otázka, jak vycentrovat nadpis v html? center. Vycentrování libovolně velkého obsahu. Pokud můžete, užijte raději příkaz <div align="center">.

Jak psát tagy?

Tagy uzavíráme do špičatých závorek <tag> a dělíme je na párové/nepárové. Párové tagy musejí být ukončeny lomítkem a původním tagem, opět ve špičatých závorkách - </tag>. Většina HTML tagů je párových, existují ovšem výjimky, jako například <img> čili značka pro obrázek.

By Brigham

Jak vytvořit HTML soubor? :: Jak udělat Permalink?
Užitečné odkazy