Domovská stránka > J > Jak Funguje Fab?

Jak funguje FAB?

Zadlabací zámek je systém, který společně s vložkovým zámkem (cylindrickou vložkou) zajištuje otevírání a zavírání dveří pomocí střelky - jazýčku. Zadlabací zámky se zabudují do dveřního zádlabu ve dveřích. Jsou tělem celého systému odemykání.

Přečtěte si více

Jak funguje systém generálního klíče?

Princip. V rámci SGHK (systém generálního a hlavního klíče) každá osoba obdrží klíč, kterým si odemkne zámky, ke kterým je mu přidělen přístup, a zároveň neodemkne zámky, ke kterým přístup nemá. Tím se zpřehlední klíčové a zámkové hospodářství a zároveň významně sníží počet potřebných klíčů. Můžete se také zeptat, jak funguje dozicky zámek? Obyčejný zámek je třeba u pokojových dveří a jde otevřít zahnutým hřebíkem,to je lidově řečeno hajzlklíč. Tento klíč nemá žádné zoubky má jen různý profil. Dozický zámek má klíč se zoubky a ty nadzvedávají stavítka v zámku ,aby klíčem šlo…

Jak funguje klíč od auta?

Díky nim je možné automobil odemknout i na dálku. Pod plastovým krytem klíče od současného běžného auta se nachází plošný spoj. Ten pomocí radiových vln odemyká automobil, imobilizér je deaktivován pomocí transpondéru. S těmito součástkami je však spojena baterie, která nutně musí být do klíče integrována. Jak funguje cylindrická vložka s knoflíkem? Jen málokdo však ví, co se přesně odehrává uvnitř cylindrické vložky. Ta má uvnitř umístěná odpružená stavítka společně s blokovacími kolíky s různou výškou. Klíč pak stavítka s kolíky posouvá při vložení do optimální polohy, během které pak lze se zámkem manipulovat.

Jak fungují zámky?

U vložkových zámků je mechanizmus stejný, jen na vraceč netlačíme přímo klíčem, ale vačkou. Hlavní součástí vlastního zamykacího mechanizmu jsou planžetky s pérky a zástrčka. Když jsou dveře odemčeny, perka tlačí planžetky dolů a čep, který je spojený se zástrčkou, je tlačen nahoru do zářezu (viz obr. 7). Co je to Dozický zámek? Základní rozdíl mezi patentním / vložkovým zámkem a dozickým je ten že patentní zámek se ovládá cylindrickou vložkou která se do něj vkládá. Kdežto dozický zámek je ovládán přímo klíčem. Patentní zámky se dají použít prakticky kdekoli.

Na jakou stranu se Odemyka zámek?

Některé zámky jdou snadněji ve směru hodinových ručiček a některé je jednodušší otevírat proti směru hodinových ručiček. Toto do značné míry závisí na struktůře zámku. Níže máme uvedeny zámky, které je jednodušší otevírat na jednu nebo na druhou stranu. Jak odemknout zámek Pinetkou? Otáčejte páčidlem směrem, kterým se otevírá zámek.

  1. Víte-li, na kterou stranu zámek odemknout, otáčejte pomalu páčidlem tímto směrem.
  2. Pokud máte citlivé prsty, můžete otáčením páčidla zjistit, na kterou stranu zámek odemknout.

Jak poznat vybitou baterii v klíči?

Podobně jako ovladač na televizi, tak i dálkové ovládání u klíčů vás na vybitou baterii začne upozorňovat postupně. Nejdříve nereaguje na první stisk, pak i na druhý... zkoušíte se s ovladačem přiblížit a lépe ho nasměrovat, dokud nezareaguje, ale jeho síla a spolehlivost klesá. Jistě to také znáte.

By Bowers Santano

Jak funguje imobilizér v autě? :: Jak aktivovat SIM kartu ČEZ?
Užitečné odkazy