Domovská stránka > J > Jak Funguje Imobilizér V Autě?

Jak funguje imobilizér v autě?

Elektronický imobilizér se nachází v zámku dveří a v zámku zapalování vozu. Imobilizér pomocí kódu čipu umístěného v klíči od vozu pozná, jaký klíč se snaží vůz odemknout či nastartovat. V případě, že se jedná o neznámý klíč, vyhodnotí řídící jednotka proces za chybný a znemožní odemknutí vozu.

Přečtěte si více

Pokud jde o to, jak spárovat klíč s autem?

Spárování dálky po výměně baterie

  1. odemkneme auto klíčkem, vlezeme dovnitř, zavřeme dveře a klíč strčíme do zapalování (neotáčet, jen zastrčit!)
  2. podržíme najednou oba "čudlíky"na dálce (kontrolka začne blikat) tak dlouho, než se kontrolka rozsvítí (nebo zhasne?
  3. otočíme klíčkem až se rozsvítí kontrolky na palubce.
Co to je cylindrická vložka? Cylindrické vložky slouží k ovládání zamykacího mechanismu, který je součástí dveřního kování. Název dostaly podle tvaru připomínajícího cylindr. Jejich součástí jsou stavítka, která brání otočení zámku, pokud uvnitř není správný klíč.

Jak funguje vlozka?

Současná menstruační jednorázová vložka

Jádro je pokryté vatovanou bavlnou, spodní část vložky je tvořena nepropustnou fólií a opatřena lepicím proužkem či proužky. Pro větší pohodlí a bezpečnost bývají některé typy vložek opatřeny křidélky, které se přehnou přes okraj kalhotek a brání bočnímu posunu vložky.
Pokud jde o to, co znamená cylindricka vlozka? Hlavní součást dveřních zámků, válec s otvorem pro klíč, v němž se nachází různý počet odpružených stavítek a blokovacích kolíků. Ty mají různou výšku, přičemž zuby klíče je posouvají do optimální polohy, v níž se může válec cylindrické vložky volně otáčet.

Tak jak funguje dveřní zámek?

Zámky mohou být mechanické, magnetické, elektromechanické nebo motorové. Některé zámky mají pojistku, kdy při vylomení vložky dojde k zapadnutí stavítka závory a dveře stejně nejdou otevřít. Další funkcí zámků může být samozamykání. To znamená, že po zavření dveří vedle střelky zapadne do protiplechu také závora. Kdo vymyslel zámek? Historie. Zámek jako zabezpečovací zařízení se objevil již ve starověkém Babylónu, kde archeologické nálezy potvrdily existenci dřevěných zámků s kovovým klíčem. Za dob antického Řecka a Říma se na původní funkci mnoho nezměnilo, ale změnil se použitý materiál – zámky byly vyráběny z bronzu.

Jak Odvrtat bezpečnostní zámek?

Cylindrickou vložku je třeba odvrtat v dělicí rovině mezi tělem zámku a bubínkem do hloubky 20 mm. Vrtejte pomalu a pečlivě, protože vyvrtáním díry moc hluboko můžete poškodit uzamykací zub vložky a tím zkomplikovat samotné otevření. Jak vyměnit Dozický zámek? U dozických zámků (s jednoduchým klíčem, jdou otevřít téměř čímkoliv) je to jednoduché. Stačí pouze z boku povolit dva vruty, které drží vložku ve dveřích, sundat štítek a vyndat kliky (z jedné strany je klika zespodu jištěna malým imbusovým šroubkem) a celou vložku vyjmout.

Jak vybrat bezpečnostní zámek?

Vybírejte jen zámky s certifikátem

Při výběru se orientujte podle norem - vyžadujte po prodejci pouze výrobky s certifikátem podle normy ČSN P ENV 1627, případně Národního bezpečnostního úřadu. Existují čtyři třídy bezpečnosti a platí, že čím vyšší, tím kvalitnější systém.

By Bathelda Obeso

Jak fungují hodiny? :: Jak funguje FAB?
Užitečné odkazy