Domovská stránka > J > Jak Na Webové Aplikace?

Jak na webové aplikace?

V čem psát webové aplikace

  1. velké množství možností
  2. do začátku jsou nejjednodušší skriptovací jazyky, které se kombinují přímo s HTML kódem. do běžné HTML stránky se přidávají příkazy pro server.
  3. pro provoz webových aplikací potřebujeme webový server s podporou skriptovacího prostředí

Přečtěte si více

Co je to desktopová aplikace?

Desktopová aplikace je klasický program, který je nutné nainstalovat na harddisk počítače. Jedná se tedy o tu nejtypičtější formu softwaru, se kterou se už pravděpodobně každý alespoň jednou v životě setkal. K vývoji desktopových aplikací se používají vyšší programovací jazyky, kam patří například C#. Jak funguje webová aplikace? Webová aplikace funguje jako webové stránky. Je poskytovaná přímo ze serveru přes internet, není tedy nutné, ukládat ji do paměti zařízení. Obvykle funguje pro více platforem a její výhodou je právě schopnost pracovat bez ohledu na operační systém koncového uživatele.

Jaký je rozdíl mezi webem a webovou stránkou?

Web si tak můžete představit jako knihu, která se skládá z jednotlivých listů – webových stránek. Webová stránka je stejně jako celý web vytvářena prostřednictvím HTML, CSS a JavaScriptu či PHP a představuje jeden HTML dokument. Co je to web? World Wide Web (WWW, zkráceně web, v doslovném překladu „světově rozsáhlá pavučina“ nebo „celosvětová síť“) je označení pro systém prohlížení, ukládání a odkazování dokumentů nacházejících se v internetu.

Jak začít programovat v PHP?

PHP

Oba servery -- internetový i domácí (testovací) musejí mít nainstalovány některé programy:

  1. HTTP server, například Apache nebo IIS.
  2. podporu pro PHP na tomto serveru.
  3. velmi se hodí databázový program, nejčastěji MySQL.
A další otázka, co je php programování? PHP (rekurzivní zkratka PHP: Hypertext Preprocessor, česky „PHP: Hypertextový preprocesor“, původně Personal Home Page) je skriptovací programovací jazyk. Je určený především pro programování dynamických internetových stránek a webových aplikací například ve formátu HTML, XHTML či WML.

Co je to desktop?

(z anglické zkratky, přeložené jako na stole) je klasický stolní počítač, který se skládá z procesoru, počítačové skříně, základní desky, počítačového zdroje, operační paměti, záznamových mechanik, přídavných karet, LCD displeje a myši. Desktop je jedním z nejrozšířenějších typů počítačů. Jaké jsou nevýhody používání webových aplikaci v porovnání s lokálně instalovanými programy? Jako nevýhody lze pak chápat:

  • závislost na připojení k Internetu a jeho kvalitě
  • závislost na poskytovateli služby (lokálně instalovaný program lze používat i když už skončila jeho podpora)
  • často existuje pouze anglická varianta.
  • omezené možnosti neplacených verzí

Jak probíhá testování webových aplikací?

Před koncem každého sprintu probíhá i testování. Chyby, které v aplikaci najdu, zadám vývojářům, kteří je do dalšího sprintu opraví a já opět retestuji. Aplikaci tak kontinuálně společně vylepšujeme, přidáváme další nové funkčnosti a ověřujeme, že aplikace funguje jako celek a obsahuje to, co dle zadání obsahovat má.

By Thomasin Fenelus

Co je to webové rozhraní? :: Co je to Vlnočet?
Užitečné odkazy