Domovská stránka > C > Co Znamená Vznetlivy?

Co znamená Vznetlivy?

Slovník spisovného jazyka českého říká, že prchlivý je: "náchylný k náhlému a prudkému hněvu; unáhlený, prudký, popudlivý, vznětlivý".

Přečtěte si více

Tak co je impulzivnost?

Impulzivita je vlastnost, kterou okolí člověka snadno rozpozná. Rychlé zčervenání, tendence chovat se bez rozmyslu, to všechno jsou známky známky takového chování. Impulzivita může být nepříjemná sama o sobě i svému "majiteli". Mánie Impulzivita je vlastnost, kterou okolí člověka snadno rozpozná. Co to je impulzivní jednání? Impulzivní jednání

náhlé neovladatelné nutkání k určitému činu, postižený si vše pamatuje, ale neví, proč to udělal.

Co znamená srdnatý?

Proti tomu srdnatost a nebojácnost byla především vlastnost srdnatých a nebojácných lidí, kteří nepociťovali strach nebo se jím nenechávali ovládnout. V řadě spojení se ovšem tento významový rozdíl setřel. Co je to být povrchní? Výraz povrchní

a) povrchní člověk je ten, kdo upřednostňuje na první pohled viditelné nebo snadno dostupné informace před hlubší znalostí daného problému. b) ten kdo upřednostňuje vedlejší či téměř nesouvisející informace před těmi podstatnými.

Jak na Bazliveho psa?

K tréninku rutinních situací ale přistupujte pozitivně, pomalu a třeba i zábavnou cestou. Povel „nesmíš“ nebo „přestaň“ nejsou pro bázlivého psa výrazem suverénního vedení, naopak působí spíše hystericky – věřte, že pes to pozná. Zkuste být při jednání s ním maximálně v klidu a mluvte na něj s rozvahou. Co znamená flexibilni? Flexibilita (česky pružnost nebo ohebnost) se dá vysvětlit jako pružnost nebo dokonalé přizpůsobení se. Termín se používá pro označení sportovní činnosti či pracovního nasazení.

Co to je Sugestibilita?

Sugestibilita je schopnost podléhat sugesci. Stejně jako různí lidé mají různou schopnost sugesce, je také každý člověk jinak sugestibilní. Sugestibilita závisí do značné míry na prostředí, sugestibilitu podporuje strach, snížená pozornost, únava, nemoc, panika, osvětlení a celá řada dalších okolností. Co je Bradykineze? Bradykineze je jednou z poruch hybnosti, které se vyskytují u pacientů s Parkinsonovou nemocí. Bradykineze se vyznačuje celkově zpomalenými pohyby a projevuje obzvláště na držení těla, při chůzi, na mimice, řeči a jemné motorice; potíže zpočátku postihují jen jednu stranu těla. Viz také akineze, hypokineze.

Tak co je to jinotaj?

Alegorie (řec. ἀλληγορία – „říci jinak“), česky také jinotaj, je text nebo výtvarné dílo, jehož doslovné znění či zjevná podoba má vypovídat o něčem jiném, nezjevném. Je to tudíž dílo, jehož vlastní smysl je nezasvěceným skryt a k porozumění vyžaduje nějaký klíč.

By Goldsworthy Barbini

Kde je defragmentace disku? :: Co znamená Rezervovano?
Užitečné odkazy