Domovská stránka > V > V Čem Se Fotit?

V čem se fotit?

Pro portréty je nejlepší vaše obvyklé oblečení (které vás zároveň charakterizuje) a běžná denní vizáž. Pozor na obuv, zejm. vysoké podpatky — při delší chůzi mohou znepříjemnit život. Oblékněte se taky podle toho, co se bude fotit — může se stát, že se budete opírat o zeď, sedat do trávy nebo na zídku.

Přečtěte si více

Lidé se také ptají, jak se profesionalne vyfotit?

Jestli zaostříte na pozadí nebo objekt, který je na snímku za vámi, skončíte na snímku rozmazaní. Vyšší clona tedy bude vaším pomocníkem, pokud vám nejde vyloženě o nízkou hloubku ostrosti. Můžete také zaostřit na nějaký objekt (například na židli nebo stativ), který do scény vložíte předtím, než tam vstoupíte vy. Jak se vyfotit s kolem? Kolo nejlépe vynikne před jednoduchým, čistým a jednolitým pozadím. Stromy, větve, ploty, budovy – to vše je příliš rušivé, tedy nevhodné. Ideální je například šedá, betonová plocha. V pořádku je také tmavý les v pozadí, ale neměl by být na fotce příliš konkrétní.

Jak vypadat na fotce jako modelka?

Super triky od profi fotografů a modelek: Víme, jak vypadat na fotkách co nejlépe

  1. Pravidlo první: Zrcadlo je vás nejlepší přítel.
  2. Co je nejblíž objektivu, bude největší
  3. Separujte končetiny od těla.
  4. Hlídejte si oči.
  5. Pohled lehce mimo.
  6. Srovnejte krk.
  7. Už žádné dvojité brady.
  8. Pracujte s úhly.
Jak pózovat na fotkách? Pózování čelem k fotoaparátu si nechte na průkazové focení. Na běžných fotkách se k fotoaparátu natočte raději bokem. Dejte si pozor, ať nevytáčíte směrem k fotoaparátu jen ramena, nepřirozeně byste je tím zvětšili. Platí totiž, že co je nejblíž objektivu, vypadá na fotografii největší.

Jak se vyfotit pro kluka?

Postavte se zhruba v 10-20stupňovém úhlu a pak jednoduše přetočte trup těla tak, aby váš hrudník směřoval rovně na kameru. Tak bude váš pas vypadat menší a ramena naopak širší. Také dejte pozor, abyste neměli příliš těsné kalhoty nebo spodní prádlo - vyhnete se tak tomu, že budete vypadat jako muffin. Jak se pripravit na Boudoir? Boudoir není nutné fotit jen v leže, je spousta smyslných póz i v sedě, v kleče nebo ve stoje. Modelku pózujeme tak, aby vždy byly vidět všechny končetiny, například aby neklečela na nohou tak, že by nebyla vidět chodila, nebo aby neměla dlaň ruky schovanou za tělem nebo zasunutou pod nohou.

Když to vezmeme v úvahu, jak fotografovat osoby?

Jestli chcete, aby osoba na snímku vypadala vetší, vážnější nebo dominantnější, je dobré ji fotografovat z mírného podhledu. Jestli jí naopak vyfotografujete z nadhledu, vypadá na fotografii menší. Nejpřirozenější je, když osobu fotografujeme z úrovně jejich očí. Jak Nasvitit postavu? Nejdůležitější je správné nasvícení postavy

Když nasvítíte postavu přímým světlem (umístíte světlo blízko od místa ze kterého fotíte), bude postava nasvícená ploše a jednotlivé svaly nebudou moc výrazné. Vystačíte si s jedním zdrojem světla, ale pro lepší výsledky je vhodné použít alespoň zdroje dva.

Jak fotit silnější postavu?

Dejte ruce od těla.

Když budete mít obě paže podél těla, budete vypadat silněji a vaše ruce budou na fotce tlustší, než ve skutečnosti jsou. Pokud si nechcete dávat ruku na bok, můžete mít ruce podél těla, ale měli byste je dát trochu dál od trupu, abyste je neměli přitisknuté na těle.

By Wallinga Buenrostro

Kdo daboval Siri? :: Jak se píše Selfie?
Užitečné odkazy