Domovská stránka > K > Kdy Zacali Cd?

Kdy zacali CD?

První CD bylo vyrobeno v srpnu roku 1982 v Hannoveru v první továrně na výrobu lisovaných CD, byla na něm vylisována Alpská symfonie Richarda Strausse. Masová výroba pak byla zahájena 17. srpna 1982. Použití pro uložení dat rychle následovalo.

Přečtěte si více

Kolik minut se vejde na CD?

Na běžné CD se vejde 700MB dat. Pokud to bude mp3, záleží v jaké kvalitě (kbps) bude. Podle toho se určí, kolik se toho na CD vejde. --------------------------Ale pokud to budeš nahrávat ne jako data, ale jako audio CD, vždy to bude limitované délkou cca 70 minut na disk (bez ohledu na kvalitu). Kdy DVD? DVD bylo uvedeno na trh v Japonsku roku 1996, ve zbytku světa o rok později. Oficiální standard zapisovatelných/přepisovatelných disků DVD-R(W) vytvořilo DVD Fórum, které bylo založeno v dubnu roku 1997.

Lidé se také ptají, kolik se vejde na dvd disk?

Kapacity nosičů DVD-ROM se pohybují od 4,7 GB do 17 GB. Současná zapisovatelná / přepisovatelná média (ať DVD+R či DVD-R) uvádějí kapacitu 4,7 GB. Co je to DVD mechanika? Je to periferní zařízení na ukládání dat na optické disky. Některé mechaniky mohou jen číst z disku, ale většina mechanik umí čtení i zápis. Rekordéry se někdy nazývají vypalovací mechanika nebo zapisovací mechanika. Obecné prostředky a technologie zahrnuje rodiny obsahující CD, DVD, Blu-ray, HD DVD.

Lidé se také ptají, co znamená wsp?

Wireless Session Protocol (WSP) je protokol relační vrstvy rodiny protokolů Wireless Application Protocol (WAP). Jedná se o otevřený standard pro udržování vysokoúrovňových relací. WAP relace není nic jiného než normální WWW relace, která začíná, když se uživatel připojí na určité URL a končí, když je uživatel opustí. Co znamená Of? Význam: Off - anglicky "vypnuto" či "zhasnuto". Opakem je ON (zapnuto). Často se tak označují stavy vypínače ON/OFF (neboli zapnuto/vypnuto).

Co znamená zkratka EDS?

Zkratka EDS se používá pro elektronickou uzávěrku diferenciálu, a to zejména u vozu koncernu VW vč. automobilky Škoda. EDS za pomoci brzdy ve velmi krátkých intervalech přibrzďuje kolo, které se protáčí, a přes diferenciál přenáší více točivého momentu na protější kolo. Co se nesmí dělat v CHKO? Ve zvláště chráněných územích je nejčastěji zakázáno:

  • Vstupovat mimo vyznačené cesty – NP (1. zóna), NPR;
  • Vjíždět motorovými vozidly – NP, CHKO, NPR;
  • Tábořit a rozdělávat ohně mimo místa k tomu vyhrazená – NP, CHKO, NPR;
  • Sbírat a odchytávat rostliny a živočichy – NP, NPR, PR;
  • Povolovat a umísťovat nové stavby – NP (1.

Která CHKO byla vyhlášena jako poslední?

Jsou to poslední živé hory, říká šéf správy. Chráněná krajinná oblast (CHKO) Beskydy, která byla vyhlášena 5. března 1973, je svou rozlohou 1166 kilometrů čtverečních největší chráněnou krajinnou oblastí v České republice.

By Thorlay Marallo

Jaký je rozdíl mezi architekturou mikroprocesorů CISC a RISC? :: Co znamená zkratka CD?
Užitečné odkazy