Domovská stránka > C > Co To Znamená Bluray?

Co to znamená Bluray?

Blu-ray disc, zkráceně Blu-ray nebo BD (někdy chybně BR), je disk na přehrávání videa, konkrétně formátů MPEG-2, H. 264 a SMPTE VC-1. Blu-ray je nejkvalitnějším nosičem videa, který pojme video až v rozlišení 4K / Ultra HD, a to včetně 3D.

Přečtěte si více

Co je to Blu ray přehrávač?

Blu-ray přehrávač funguje podobně jako klasický DVD přehrávač. Používá však modernější modrý laser, který dokáže přečíst mnohem hustěji zapsaná data. Právě díky tomu se na Blu-ray disky, přestože jsou k nerozeznání od DVD, vejde až pětkrát více informací. Konkrétně až 25 GB dat na jednu vrstvu. Podle toho, jak přehrát blu ray disk? Přehrávání disků DVD nebo Blu Ray

K přehrávání filmů na discích DVD/Blu Ray je nutné použít aplikaci Windows DVD Player (nepodporuje přehrávání disků Blu-ray) nebo aplikaci jiného výrobce.

Pokud jde o to, v čem jsou rozdíly mezi dvd a bluray diskem?

Vzhledem se Blu-ray a DVD od sebe nijak neliší, jedná se o stejné stříbřité kotoučky o průměru 12 cm. Rozdíl spočívá především v hustotě záznamu dat na disk. Několikrát vyšší hodnoty je dosaženo použitím laserového paprsku o jiné vlnové délce (405 nm) než u DVD (650 nm). Kolik vrstev má Blu-ray disk? Tak jako CD, má i blu-ray disk průměr 12 cm (v menší variantě 8 cm) a tloušťku 1,2 mm. Disky umožňují záznam dat s celkovou kapacitou až 25 GB u jednovrstvého disku, 50 GB u dvouvrstvého disku až po 80 GB u oboustranné dvouvrstvé varianty.

Co je Blu-ray mechanika?

Blu-ray disk - již třetí generace optických disků určených, pro ukládání digitálních dat je zde. Data se ukládají ve stopě tvaru spirály 0.1 mm pod povrch disku, příčný odstup stop je 0,35 µm. Pro čtení disků Blu-ray se používá laserové světlo s vlnovou délkou 405 nm. Jaký Blu-ray přehrávač?

Název produktuCena (od)
1.Sony UBP-X700B (5 / 5)6000 Kč
2.Panasonic DP-UB820EGK (5 / 5)11350Kč
3.LG BP450 (4,9 / 5)2000 Kč
4.Sony UBP-X800M2 (4,8 / 5)9000 Kč
2 další řádky

Jaká je kapacita DVD?

DVD+R DL je dvouvrstvý zapisovatelný formát DVD podobný DVD+R. Na disky DVD+R DL lze nahrávat až 8,3 GB na disk oproti 4,7 GB na standardní disky DVD+R. Na disk DVD+R DL lze data nahrát pouze jednou, pak jsou data na disku trvale uložena. Jak přehrát 4K video v PC? Jak přehrávat videa 4K v nejvyšší kvalitě

Stáhněte si a nainstalujte AnyMP4 Blu-ray Player pro PC nebo Mac. Kliknutím na tlačítko „Otevřít soubor“ importujete 4K videa do programu. Pokud potřebujete přehrávat 4K HD filmy na disku Blu-ray, vložte disk do počítače a klikněte na tlačítko „Otevřít disk“.

Jak spustit DVD na Windows 10?

Pokud chcete přehrávat disky DVD ve Windows 10, přejděte do obchodu Microsoft Store a kupte si aplikaci Windows Přehrávač DVD nebo jinou aplikaci, která přehrává disky DVD. Dostupné jsou i bezplatné DVD přehrávače.

By Cooperstein

Kolik CD disku se vejde na jeden obyčejný Nejlevnější Blu-ray disk? :: Co to je skryta kopie?
Užitečné odkazy