Domovská stránka > C > Co To Znamená Trikolóra?

Co to znamená trikolóra?

Trikolóra je stuha nebo vlajka skládající se ze tří různých barev, obvykle uspořádaných do stejně širokých pruhů vodorovně nebo svisle.

Přečtěte si více

Kde se používá trikolóra?

Trikolora se používá jako šněrovadlo ke svazování spisů a důležitých státních dokumentů. Používají ji tedy notáři, právníci, soudní znalci, úředníci ministerstev, kanceláře prezidenta republiky. Lidé se také ptají, jaká byla Československa vlajka? Samotná vlajka Československé republiky byla ústavním zákonem tvořena ze spodního pole červeného a vrchního pole bílého, mezi něž byl vsunut modrý klín od žerdi do středu vlajky, při čemž poměr vlajkové šířky k její délce byl dán 2:3 a délka klínu se rovnala polovině vlajkové délky.

Jaké máme státní barvy?

Státní barvy jsou bílá, červená a modrá v uvedeném pořadí. Způsob užívání státních barev není zákonem nijak regulován. Podle ustanovení § 3 odst. Kde je trikolóra?

Trikolora
SídloFreyova 82/27, Praha, 190 00, Česko
Rozkol odODS
Ideologienárodní konzervatismus sociální konzervatismus ekonomický nacionalismus pravicový populismus klausismus euroskepticismus
Politická pozicepravice až krajní pravice

Lidé se také ptají, kdy nosit trikoloru?

Stuha trikolora je odvozena od barvy státní vlajky. Česká stuha trikolory má vodorovné pruhy v tomto pořadí barev bílá, červená, modrá. Česká stuha trikolora se používá hlavně na věnce (státní) nebo jako dekorace sálu pro různé ceremonie (maturitní ples, promoce, volby, aj). Pokud jde o to, na které straně oděvů se trikolóra při výjimečných příležitostech nosí? Českými státními barvami jsou bílá, červená a modrá – v tomto pořadí je jejich zobrazení je nazýváno trikolóra (obecně jde o stuhu nebo vlajku, skládající se ze tří barev). Trikolóra zachovává oficiální pořadí státních barev, bílý pruh má vždy nahoře nebo vlevo z pohledu pozorovatele.

Kde je trvalé vyvěšena česká vlajka?

Na budovách sídel vyjmenovaných státních orgánů a územně-samosprávných celků může být státní vlajka vyvěšena trvale (do tohoto oprávnění však nejsou zahrnuty státní fondy, školy, státní kulturní a vědecké instituce, ač se na ně vztahuje povinnost příležitostného vyvěšování). Jaké barvy má trikolóra? Českou státní trikoloru představují bílá, červená a modrá barva v takto určeném pořadí. Jejich odstín sice není zákonem přesně stanoven, jako vzor se však většinou používá barevná příloha zákona o státních symbolech.

Když to vezmeme v úvahu, proč se vlajka nesmí dotknout země?

Přenáší se vodorovně (rovnoběžně se zemí), klínem vpřed a s červeným pruhem vlevo. Při manipulaci se vlajka nikdy nesmí dotknout země. Pokud se tak stane, měla by se zničit.

By Pence Busque

Jakou vlajku používala ČSR do roku 1920? :: Jak uvolnit místo na iphone?
Užitečné odkazy