Domovská stránka > J > Jakou Vlajku Používala Čsr Do Roku 1920?

Jakou vlajku používala ČSR do roku 1920?

Původní návrh československé vlajky s klínem zasahující do 1/3 vlajky. Později byl klín prodloužen, aby sahal do 1/2 vlajky a 30. března 1920 byla vlajka přijata jako vlajka Československa.

Přečtěte si více

Co symbolizuje statni vlajka?

Státní barvy jsou jeden ze státních symbolů České republiky. Jsou to bílá, červená a modrá v uvedeném pořadí a nazývají se trikolóra. Podle neoficiální interpretace symbolizuje bílá barva čistotu, červená krev prolitou vlastenci za svobodu vlasti a modrá bezmračnou oblohu. Kolik máme státních znaků? Státní symboly České republiky jsou podle zákona 3/1993 Sb. tyto: velký státní znak České republiky. malý státní znak České republiky. státní barvy České republiky (trikolóra)

Co je to státní pečeť?

Státní pečeť tvoří velký státní znak podložený lipovými ratolestmi po stranách, kolem něhož je opis ČESKÁ REPUBLIKA. Jak vypadá státní pečeť? Státní pečeť České republiky tvoří velký státní znak podložený lipovými ratolestmi po stranách, kolem něhož je opis „ČESKÁ REPUBLIKA“. K pečetění se využívají pečetidla (typáře) o průměru 6,6 a 4,6 cm.

Kde koupit trikoloru?

Stačí zajít do galanterie a koupit si stužku s národními barvami (jejich pořadí je odshora bílá, červená, modrá – opatrně, ať je nezaměníte za slovenskou! Tam je modrá uprostřed a červená dole.). Jeden 10metrový moták stojí pár korun a uděláte z něj mnoho trikolor. Jak vypada ruská vlajka? Vlajka Ruska je trojbarevná trikolóra tvořená třemi vodorovnými pruhy se stejnou šířkou bílé, modré a červené barvy. Vlajka má poměr stran 2:3.

Jak vypadá vlajka Německa?

Vlajka Německa se skládá ze tří vodorovných pruhů barev černá, červená a žlutá (často uváděna i zlatá), poměr délek stran je 3:5. Nepřetržitě je vlajkou Spolkové republiky Německo od roku 1949. Jak vypadá slovenská vlajka? Vlajka Slovenska se skládá ze slovanské trikolóry a slovenského znaku. Barvy slovenské trikolóry jsou odvozené jednak od původních slovenských barev červené a bílé a jednak od slovanské trikolóry (bílá, modrá, červená).

Kde se dá koupit česká vlajka?

Nabídky

  • Manutan. Státní vlajka, se záložkou, 150 x 100 cm, Česká Republika. 664 Kč
  • Manutan. Státní vlajka, s karabinou, 150 x 100 cm, Česká Republika.
  • Vlajky.EU. Česká republika - TOP KVALITA vlajka - 150 x 225 cm - tunel, karabina.
  • Habitat, a.s. Vlajka ČR -
  • Vlajky.EU. Komplet vlajek států EU - 150 x 225 cm - tunel, karabina.

By Raina

Co je to Kortikalis? :: Co to znamená trikolóra?
Užitečné odkazy