Domovská stránka > C > Co Je Umístěno Na Základní Desce?

Co je umístěno na základní desce?

Základní deska (nebo také mateřská deska, motherboard) skutečně vypadá jako deska a v počítači plní mnoho úkolů. Do základní desky se instaluje procesor, paměti a rozšiřující karty, připojují se k ní také disketové mechaniky, pevné disky a další zařízení.

Přečtěte si více

Jak zjistit funkčnost základní desky?

Reproduktor základní desky mlčí : Obecně platí, že malý reproduktor základní desky se po zapnutí počítače ozve a několikrát po startu pípne. Pokud se neozve ani jednou, vypadá to, že je deska skutečně poškozena. Co to je základní deska? Základní deska patří mezi klíčové prvky každé počítačové sestavy. Funguje totiž jako mozek, přes který proudí informace do jednotlivých komponentů v podobě procesoru, operační paměti RAM nebo grafické karty. Také je klíčem pro možné budoucí rozšíření funkcí nebo připojení dalšího příslušenství.

Tak jakou značku základní desky?

Jaké jsou tedy nejlepší základní desky 2021? Pro AMD doporučujeme Gigabyte B550, pro Intel MSI MAG Z490. Výkonná základní deska určená pro herní sestavy. Účinné chlazení zajišťuje stabilitu a maximální výkon. Co označuje výraz motherboard? Základní deska (anglicky mainboard či motherboard) představuje základní hardware většiny počítačů. Hlavním účelem základní desky je propojit jednotlivé součástky počítače do fungujícího celku a rozdělit jim elektrické napájení, které základní desce poskytne zdroj.

Co obsahuje motherboard?

Základní deska (mainboard, motherboard)

  • Procesor (mikroprocesor)
  • Patici pro numerický koprocesor (popř. osazený koprocesor)
  • Obvody čipové sady.
  • Rozšiřující sběrnici (bus)
  • Paměti.
  • Vyrovnávací cache paměť
  • Sloty umístěné na rozšiřující sběrnici pro připojení rozšiřujících karet. Zapojení rozšiřující karty.
  • CMOS paměť
Co to je čipset? Čipová sada (čipset) se stará o komunikaci mezi procesorem, sběrnicemi, sloty, řadiči a dalšími součástmi na základní desce počítače.

Když to vezmeme v úvahu, jak zjistit co mám za zdroj v pc?

Jak zjistit zdroj v PC

Nejjednodušší cestou je vypnout PC a vypojit ho z napájecí sítě. Sundejte z počítače bočnici a rozhlédněte se po vnitřku PC. Ke zdroji vede napájení elektřiny, takže byste tuto krabičku neměli přehlédnout.
Jak zjistit sériové číslo základní desky? V nabídce Start zadejte příkaz „regedit“. Otevře se okno „Editor registru“. Vyhledejte v něm klíč „HKEY_LOCAL_MACHINEHardwareDescriptionSystemBIOS“. V pravé části okna se pak zobrazí název výrobce základní desky, sériové číslo, verze BIOS a další užitečné informace o počítači.

Jak se projevuje Vadny procesor?

Po startu PC chvíli běžel, ale pak i po menší zátěži se PC vypnul. Jenže mnohdy vadné kondenzátory (nafouklé) v okolí procesoru nasimulují jeho poruchu.

By Fidela Maujim

Jak funguje procesor? :: Jak vytvořit Záhlaví ve Wordu?
Užitečné odkazy