Domovská stránka > C > Co Vše Je Na Základní Desce?

Co vše je na základní desce?

Základní deska (nebo také mateřská deska, motherboard) skutečně vypadá jako deska a v počítači plní mnoho úkolů. Do základní desky se instaluje procesor, paměti a rozšiřující karty, připojují se k ní také disketové mechaniky, pevné disky a další zařízení.

Přečtěte si více

Jakou základovou desku?

Výběr základní desky by se primárně měl orientovat podle zvoleného procesoru, operační paměti a množství slotů pro zapojení dalších komponentů, jako jsou grafická karta, pevný disk apod. S tím souvisí také plánované využití. Co to je základní deska? Základní deska patří mezi klíčové prvky každé počítačové sestavy. Funguje totiž jako mozek, přes který proudí informace do jednotlivých komponentů v podobě procesoru, operační paměti RAM nebo grafické karty. Také je klíčem pro možné budoucí rozšíření funkcí nebo připojení dalšího příslušenství.

Pokud jde o to, co to je čipset?

Čipová sada (čipset) se stará o komunikaci mezi procesorem, sběrnicemi, sloty, řadiči a dalšími součástmi na základní desce počítače. Jaké komponenty do PC? Mezi běžné součásti dnešního stolního počítače patří:

  • Skříň
  • Zdroj.
  • Základní deska.
  • Procesor.
  • Operační paměti.
  • Disky.
  • Grafická karta.

Jakou funkci má v počítači základní deska?

Hlavním účelem základní desky je propojit jednotlivé součástky počítače do fungujícího celku a poskytnout jim elektrické napájení. Co to je hardware? Hardware označuje veškeré fyzicky existující technické vybavení počítače, narozdíl od dat a programů označovaných jako software. Jsou to elektronické součástky, které jsou na základové jednotce, také nazývané základová deska, motherboard nebo mainboard. Bez hardwaru by počítač nefungoval.

Jakou značku základní desky?

Jaké jsou tedy nejlepší základní desky 2021? Pro AMD doporučujeme Gigabyte B550, pro Intel MSI MAG Z490. Výkonná základní deska určená pro herní sestavy. Účinné chlazení zajišťuje stabilitu a maximální výkon. Co je základová patka? Základové patky jsou běžně používány pro plošné zakládání skeletových staveb za účelem přenesení koncentrovaného zatížení z horní do základové spáry. Základové patky bývají zhotoveny z prostého nebo vyztuženého betonu. Patky z prostého betonu bývají vyšší, aby došlo k potřebnému roznosu zatížení.

Jakou Tloustku základové desky?

Tloušťka základové desky se dle statického návrhu pohybuje ve stejných hodnotách jako pasy tedy 500 až 1200 mm. Mezi zásadní nevýhody patří především velká spotřeba materiálu a to nejen betonu ale i armatur pro zajištění alespoň minimálního vyztužení.

By Crowell Froyd

Co všechno umí chytré hodinky? :: Jaké jsou literární žánry?
Užitečné odkazy