Domovská stránka > J > Jak Psát Text V Odrážkách?

Jak psát text v Odrážkách?

odrážkoupíšeme

Naopak při psaní výčtu s odrážkami dvojtečku psát můžeme, ale nemusíme.

  1. máslo,
  2. pečivo,
  3. mléko.

Přečtěte si více

Pokud jde o to, co znamená dvojtečka?

Základní funkcí dvojtečky je uvození textu, například údaje, přímé řeči, seznamu, příkladu, vysvětlení, odůvodnění a podobně. Příklady: Znovu zopakovala to samé: že nic jiného neviděla. Zaváhal, ale pak řekl: „Nevím o tom nic. Co psát po dvojtečce? Následuje‑li po dvojtečce větný celek, je možné ho začít jak malým, tak velkým počátečním písmenem. Následuje‑li celek nevětný, píšeme obvykle písmeno malé. Vlastní pravidla má psaní velkých písmen po dvojtečce ve výčtech (viz Psaní výčtů).

Jak udělat výčet?

Jednotlivým položkám výčtu obvykle předchází uvozovací část ukončená dvojtečkou (viz Dvojtečka). Následuje‑li po dvojtečce větný celek, je možné jej začít jak malým, tak velkým počátečním písmenem. Následuje‑li celek nevětný, píšeme zpravidla písmeno malé, např. Co je Enumerace? Definice: Výčet, seznam; jeden ze způsobů (extenzionální) definice obsahu množiny explicitním pojmenováním prvků na rozdíl od tvorby nových prvků syntézou prvků už existujících.

Jak psát včetně?

má včetně funkci předložky. Vzniklé předložkové spojení lze do věty začlenit volně nebo těsně, a tedy psát s čárkou nebo bez ní: Celková cena je 560 Kč(,) včetně dopravy. Prohledal všechny kapsy(,) včetně té roztržené. K protestu se připojila řada lidí(,) včetně nás. Lidé se také ptají, jak psát v bodech? Pokud nepíšete ve větách, ale jen v bodech či heslech, pak je vhodné dodržet: – malé písmeno a na konci bodu čárka, – nebo malé písmeno a na konci bodu středník, – na konci celého seznamu tečka.

Tak jak se píše tečka s čárkou?

Postupujeme tak, že nejprve zmáčkneme levý Alt (nalevo od mezerníku). Poté na numerické části klávesnice vyťukáme kód 59 a nakonec levý Alt pustíme. Znaménko se automaticky propíše do textu. Kdy používat Strednik? Středník odděluje části jedné věty, ale výrazněji než čárka. Středníky se v posledních desetiletích téměř přestaly používat a jejich používání je považováno za anachronismus. Nahradily je tečky nebo čárky, protože experti na styl radí, že věty mají být co nejkratší a dlouhé věty jsou projevem stylistické neobratnosti.

Jak napsat Strednik na pocitaci?

Pokud máte k dispozici numerickou klávesnici, můžete středník napsat pomocí číselné kombinace systému ASCII. Stačí podržet levý Alt + vyťukat číslo 59.

By Petty

Jak správně zapsat poměr? :: Jak vypnout možnosti pro vývojáře Xiaomi?
Užitečné odkazy