Domovská stránka > J > Jak Citovat Parafrázovaný Text?

Jak citovat Parafrázovaný text?

Za parafrázovaný text uvedete do horního indexu číslo, které pak na konci doplníte o danou citaci. S citacemi vám výrazně může také pomoci web citace.com, na kterém najdete automatický webový formulář, který vám odkazy pomůže vytvořit.

Přečtěte si více

A další otázka, jak citovat nepublikovaný text?

Je třeba uvést, že se jedná o nepublikovanou práci. Jestliže se jedná o dokument už digitalizovaný, má to být uvedeno. Jestliže se cituje diplomová, disertační práce apod., pak kromě obvyklých údajů se uvádí název vysoké školy, fakulty a institutu". Lidé se také ptají, jak doslovně citovat? - Přímá citace je doslovné převzetí části textu jiného autora. Musí být v textu graficky zvýrazněna uvozovkami nebo kurzívou (zkratka cit. se v tomto případě nepoužívá).

Jak citovat anglické knihy?

Za přímou citací i parafrází v textu práce je nutné uvést odkaz (angl. citation) na příslušné dílo, díky kterému jej čtenář najde v soupisu literatury. Jak citovat v textu Harvardský systém? Forma jméno‑datum (harvardský systém / harvardský styl) Je‑li jméno autora uvedeno přímo v textu, stačí do závorky uvést rok a stranu: Novák (2001, s.

Jak citovat z idnes?

Nejedná se tedy o elektronickou verzi tištěných novin, ale zpravodajský server, kde články vycházejí nezávisle na tištěné verzi, proto je citujeme jako příspěvek na webu. U příspěvku je také potřeba uvádět celé datum a čas zveřejnění, vč. Podle toho, jak citovat dataset? Jméno tvůrce. Název [dataset]. Verze. Nakladatel, Datum publikování, Datum aktualizace [Datum citování].

Tak jak citovat překladatelé?

Název: podnázev. Vydání. Další tvůrce (např. významný ilustrátor, překladatel, editor). Jak citovat z přednášek? Citace vysokoškolské přednášky

  1. příjmení – příjmení přednášejícího.
  2. jméno – jméno přednášejícího.
  3. téma – název přednášky.
  4. předmět – předmět vyučovaný na dané vysoké škole, jehož výukou byla přednáška součástí
  5. obor – obor studia, pro nějž je předmět určen.
  6. fakulta – fakulta vysoké školy, na níž byla přednáška přednesena.

Jak v textu citovat?

Odkaz v textu

Jméno tvůrce a rok vydání citovaného zdroje jsou uvedeny v textu ve formě jméno-datum v kulatých závorkách. Pokud se jméno tvůrce vyskytuje přirozeně v textu, následuje pouze rok v kulatých závorkách. Lokace citace ve zdroji (rozsah stran, ze kterých bylo citováno) se uvádí do kulatých závorek za rok.

By Graaf

Jak správně citovat? :: Jak správně citovat diplomovou práci?
Užitečné odkazy