Domovská stránka > J > Jakou Mám Veřejnou Ip Adresu?

Jakou mám veřejnou IP adresu?

Nejsnadněji ale existenci veřejné IP adresy poznáš tak, že spustíš prohlížeč internetu a do adresy zadáš "WHATISMYIP.COM". Server ti vypíše IP adresu, ze které k němu přistupuješ. Pak spusť příkazový řádek a zadej "IPCONFIG" a systém ti vypíše IP adresy, které mají přidělené síťové karty v PC.

Přečtěte si více

Co znamená veřejná IP?

Krom zmiňovaných lokálních sítí umí hlavní směrovač přiřadit i IP adresy veřejné – ty jsou v rámci celého internetu naprosto unikátní a neexistuje situace, kdy by dvě různá zařízení měla stejnou veřejnou IP adresu. Veřejná IP adresa udává konkrétnímu zařízení jeho přesnou adresu v internetu, pomocí které k němu lze Jak získat veřejnou IP adresu? Veřejná IP adresa

Nejjistější možností je podívat se do smlouvy s vašim poskytovatelem internetu nebo ho přímo kontaktovat.

Jak se připojit na veřejnou IP adresu?

Příchozí provoz na jednu veřejnou IP adresu lze přesměrovat kompletně na jeden počítač nebo na více počítačů dle tcp/udp portů (např. tcp port 21 na jeden pc, tcp port 80 na druhý pc). Je nutné zajistit, aby počítač, na který se provoz přesměrovává, dostal vždy stejnou lokální IP adresu. Jak zjistit svoji IP adresu? Otevřete hlavní nabídku start a napište CMD nebo Příkazový řádek. V příkazovém řádku napište příkaz IPCONFIG a stiskněte klávesu Enter. V zobrazeném výpisu vás tentokrát zajímá řádek s označením Default Gateway, který značí IP adresu vašeho routeru (nebo jiné nejbližší brány).

Jak zjistit IP adresu komu patří?

A nemá tedy ani smysl zkoušet zjistit komu patří ani kde se necházejí. Vhodné zmínit je to, že „jedna“ konkrétní IP adresa vlastně nemůže nikomu patřit. IP adresy vlastní IANA (International Assigned Numbers Authority) a tak je pak přiděluje k užívání dalším organizacím. Kolik stojí statická IP adresa?

Služba statická IP adresa a veřejná statická IP adresas DPHbez DPH
Aktivační poplatek nebo rekonfigurace598,95495,00
Měsíční paušál254,10210,00

Můžete se také zeptat, jak nahradit verejnou ip adresu?

Řešením je služba DynDNS, která je v základní verzi zdarma a umožňuje toto omezení obejít a umožnit vám mít vlastní veřejný prostor ve formě veřejné ip nebo subdomény zdarma. Celý postup se dá shrnout do dvou kroků: Zaregistrujte se bezplatně u DynDNS, k tomu vám stačí mít funkční emailovou adresu. Jak se připojit na IP adresu? Vytvoření připojení se pevnou adresou IP

  1. Otevřete přehled Činnosti a začněte psát Síť.
  2. Kliknutím na Síť otevřete příslušný panel.
  3. Najděte síťové připojení, u kterého chcete mít pevnou adresu.
  4. Klikněte na IPv4 nebo IPv6 v levém panelu a změňte Metoda na Ruční.
  5. Zadejte Adresu IP a Bránu, včetně příslušné Masky sítě.

Jak správně nastavit IP adresu?

Povolení DHCP nebo změna jiných nastavení protokolu TCP/IP

  1. Vyberte Start a pak vyberte Nastavení > Síť a internet .
  2. Proveďte jeden z těchto kroků:
  3. V části Přiřazení IP adresy vyberte Upravit.
  4. V části Upravit nastavení protokolu IP vyberte Automaticky (DHCP) nebo Ručně.
  5. Jakmile to dokončíte, vyberte Uložit.

By Xeno Slyton

Jak se připojit na NAS? :: Kdo stojí v čele vesnice?
Užitečné odkazy