Domovská stránka > J > Jak Se Připojit Na Veřejnou Ip Adresu?

Jak se připojit na veřejnou IP adresu?

Příchozí provoz na jednu veřejnou IP adresu lze přesměrovat kompletně na jeden počítač nebo na více počítačů dle tcp/udp portů (např. tcp port 21 na jeden pc, tcp port 80 na druhý pc). Je nutné zajistit, aby počítač, na který se provoz přesměrovává, dostal vždy stejnou lokální IP adresu.

Přečtěte si více

Jak zjistit IP adresu zařízení v síti?

Pro tenhle účel existují různorodé programy pod názvem „scanner“. „IP scanner“ či „network scanner“. Dělají v zásadě to, že projdou všechny IP adresy v rámci vaší (lokální) sítě a pokud se zjistit, zda na těchto IP adresách něco je (správněji zda něco reaguje)a vytvoří seznam. Může se také zeptat, jak zjistit rozsah ip adres? 1) Příkazový řádek vyvoláme tak, že ve vyhledávání Windows zadáme slovní spojení „Příkazový řádek“, případně zkratku „cmd“. Následně klikneme na příslušný výsledek vyhledávání, případně na Otevřít. 2) Do příkazového řádku napíšeme řetězec „ipconfig“ (bez úvozovek) a potvrdíme stisknutím klávesy Enter.

Jak otevřít IP adresu?

Zjištění lokální IP adresy pomocí příkazového řádku

Nejprve otevřete nabídku Start a do vyhledávacího pole napište CMD nebo Příkazový řádek. V příkazovém řádku napište příkaz IPCONFIG a stiskněte klávesu Enter. Zobrazí se vám výpis síťové karty, přičemž řádek s označením IPv4 Address je vaše lokální IP adresa.
KDE nastavit IP adresu? Možnost první:

  1. V kartě vyberte možnost „Podrobnosti“. V následné kartě „Podrobnosti síťového připojení“ najděte řádek „Výchozí brána IPv4“, ten obsahuje IP adresu Vašeho routeru.
  2. IP adresu opište a zadejte do příkazového řádku Vašeho internetového prohlížeče. Pak už zadat jméno uživatele a heslo k přihlášení.

Jak zadat veřejnou IP adresu?

K veřejné adrese se můžete připojit odkudkoli z internetu. V praxi to znamená, že můžete například svůj počítač ovládat na dálku. Stačí se k němu přihlásit a veškerý obsah na něm uložený, vám bude dostupný. Totéž samozřejmě platí nejenom pro počítače, ale i další zařízení připojené k internetu s veřejnou IP adresou. Kolik stojí statická IP adresa?

Služba statická IP adresa a veřejná statická IP adresas DPHbez DPH
Aktivační poplatek nebo rekonfigurace598,95495,00
Měsíční paušál254,10210,00

Jak se připojit na NAS?

NAS se připojuje do malé domácí sítě ethernetovým kabelem. Ve většině domácností jsou malé domácí sítě realizovány tak, že signál internetu je přiváděn od poskytovatele připojení kabelem, z telefonní sítě, nebo je zachycován z okolí jako signál Wi-Fi. Jak zjistit odkud je IP adresa? Jak zjistit IP adresu v lokální síti přes systémovou aplikaci Nastavení?

  1. Otevřeme systémovou aplikaci Nastavení;
  2. pokračujeme na kartu Síť a internet;
  3. vybereme druh aktuálního připojení (Wi-Fi či Ethernet);
  4. vybereme aktivní síť;
  5. dole v údajích připojené síti vyhledáme údaje: Adresa IPv6 a. Adresa IPv4.

Může se také zeptat, jak najít podle ip adresy?

Ale pozor, může to být rizikové. (4) IP adresu můžete zkusit napsat do Google (Seznamu, Bingu). Možná se objeví něco užitečného – dost často třeba příspěvky v diskuzích s onou IP adresou. (5) Pokud máte Linux/Unix, tak v něm máte příkaz whois – ten umí v zásadě to co je popsáno v druhém bodu.

By Lovmilla

Jak připojit tiskárnu ke vzdálené ploše? :: Jak se připojit k internetu přes telefon?
Užitečné odkazy