Domovská stránka > J > Jaký Je Rozdíl Mezi Veřejnou A Privátní Ip Adresou?

Jaký je rozdíl mezi veřejnou a privátní IP adresou?

Z internetu je tak vidět pouze hlavní směrovač, ale dílčí podsítě jsou pro veřejnost skryté – IP adresy jednotlivých zařízení nemusí být jedinečné v rámci celého internetu, ale pouze v rámci lokální sítě. Naproti tomu IP adresa veřejná z internetu vidět je.

Přečtěte si více

Když to vezmeme v úvahu, co urcuje ip adresu?

IP adresa slouží k rozlišení síťových rozhraní připojených k počítačové síti. Síťovým rozhraním může být síťová karta (Ethernet, Wi-Fi), IrDA port, ale může se jednat i o virtuální zařízení (loopback, rozhraní pro virtuální počítač a podobně). Pokud jde o to, jak zjistit vnitřní ip adresu? Jak zjistit vnější IP adresu

Vnější IP adresu zjistíte na různých webech, např. na mojeip.nmonitoring.com.

Podle toho, co je to verejna ip adresa?

Veřejná adresa, je IP adresa, kterou se počítač identifikuje v rámci veřejné sítě (internet). Tato adresa je právě ta, kterou Vám zobrazuje tato stránka moje ip adresa. Právě pod touto IP adresou vidí váš počítač ostatní počítače ve veřejné síti. Také, co je to staticka ip adresa? Statická IP adresa je pak taková, která je přidělena určitému zařízení natrvalo. Váš domácí router má velmi často a dlouhodobě stejnou IP adresu, ale není garantováno, že se někdy nezmění.

Jaký je rozdíl mezi IPv4 a IPv6?

délka adresy má 128 bitů

Pro porovnání IPv4 adresa má 32 bitů. To byl jeden z důvodů proč se nový protokol uváděl. Počet dostupných IP adres se několika set násobně zvětšil a IPv6 tak nebude mít problém pokrýt potřeby adres při současném stavu, ani při dalším rozvoji internetové infrastruktury.
Když to vezmeme v úvahu, co má na starost ip? Přidělování a správu IP adres mají celosvětově na starosti organizace ICANN a IANA, které provádí registraci generických domén a také zastřešují regionální organizace, které mají na starosti přidělování IP adres na jednotlivých kontinentech.

Jak se přidělují IP adresy?

3 metody přidělování IP adres:

  1. - manuální - využívá tabulku MAC adres. - definuje admin. Sítě
  2. - automatická alokace. - DHCP neustále komunikuje s klienty. - autom. přidělení IP z daného rozsahu.
  3. - dynamická alokace. - DHCP dynamicky přiděluje v rámci znovu použití IP adresy. - rezervace + omezení definuje admin.
Tak jak se přiděluje ip adresa? Počítače ve vnitřních sítích, ať už je to Wi-Fi nebo Ethernet, doma nebo v kanceláři, mají přiděleny vlastní IP adresy (obvykle routerem). Tak mohou komunikovat i všechny uzly ve vnitřní síti. Protokol, který router používá k přiřazování IP adres, se nazývá Dynamic Host Control Protocol (DHCP).

Jak zjistit svoji IP adresu?

Otevřete hlavní nabídku start a napište CMD nebo Příkazový řádek. V příkazovém řádku napište příkaz IPCONFIG a stiskněte klávesu Enter. V zobrazeném výpisu vás tentokrát zajímá řádek s označením Default Gateway, který značí IP adresu vašeho routeru (nebo jiné nejbližší brány).

By Costello

Co obsahuje základní počítačová sestava? :: Jaký systém souborů?
Užitečné odkazy