Domovská stránka > C > Co Dělá Wi-Fi Router?

Co dělá Wi-Fi router?

Router je zařízení, které slouží k vytvoření počítačové sítě. Propojuje tedy mezi sebou počítače, aniž by musel poskytovat přístup k internetu. Router může mít integrovaný modem, čímž získáte jedno zařízení, které umožní připojení k internetu i vytvoření počítačové sítě.

Přečtěte si více

Jaký je rozdíl mezi routerem a Wi-Fi routerem?

Stručně řečeno, váš směrovač vytváří síť mezi počítači ve vaší domácnosti, zatímco modem připojuje tuto síť - a tedy i počítače v ní - k internetu. Když se připojujete k Wi-Fi, opravdu se připojujete k routeru, který předává provoz mezi internetem a počítačem. Co je to bezdrátový směrovač? Bezdrátový směrovač umožňuje připojit počítač k síti pomocí radiového signálu místo kabelu. Existuje několik různých typů technologií bezdrátové sítě, mezi které patří 802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11ac a 802.11ax.

Jaký je rozdíl mezi WAN a LAN?

LANWAN

LANWAN
topologie sítěsystematická (pravidelná)nesystematická (nepravidelná)
Jak dlouho vydrží router? Baterie o kapacitě 2 000 mAh má dle výrobce zajistit až 8hodinovou výdrž, hodně však záleží na tom, kolik zařízení je k routeru připojených.

Jaký WiFi router do bytu?

Před výběrem routeru je nutné vědět, jaký typ připojení doma máte, nebo budete mít. Také je důležité vědět, jak velkou plochu chcete pokrýt signálem a zda budete používat router jen na připojení k internetu, nebo chcete i sdílet data po domácí síti, hrát hry, streamovat videa ze zabezpečovacích kamer a podobně. Jak se připojit k Wi-Fi routeru? Jak se přihlásit na wifi router? Údaje nutné pro přihlášení do administrace získáte na spodní straně WiFi routeru. Pro přístup k nastavení se nejčastěji používá adresa 192.168.1.1, kterou stačí zadat do webového prohlížeče. Někteří výrobci ale používají i slovní spojení (například router.asus.com).

Co to je Wi-Fi?

Wi-Fi (nebo také Wi-fi, WiFi, Wifi, wi-fi, wifi) je v informatice označení pro několik standardů IEEE 802.11 popisujících bezdrátovou komunikaci v počítačových sítích (též Wireless LAN, WLAN). Jak si nastavit WiFi router? Zapojte router do zásuvky a připojte kabely

Jediné dva kabely, které budete muset natrvalo zapojit, jsou napájecí (zapojte podle návodu) a kabel ze zásuvky od vašeho internetového poskytovatele. Ten zapojte do zdířky označené jako WAN, někdy také Internet.

Jak se pripojit na WiFi přes PC?

Ale je možné, že váš pevný počítač už má wi-fi kartu v sobě a třeba jste si toho ani při koupi nevšimli. Je to tato, najdete ji na zadní straně pc a do toho konektoru stačí našroubovat anténu. Tím se síla signálu a rychosti internetu podstatně zlepší, než když máte jen tu malou „flešku“ zapojenu v usb za počítačem.

By Iinde Boulware

Jak zmenit WiFi na tiskarne? :: Jak ovládat jiný telefon?
Užitečné odkazy