Domovská stránka > K > Kolik Elektřiny Spotřebuje Herní Počítač?

Kolik elektřiny spotřebuje herní počítač?

Pro typické herní počítače se spotřebou kolem 300 až 400 W je tak ideální například kvalitní 750W zdroj. Mezi další tipy patří jistě kvalitní chlazení nebo omezení počtu snímku za sekundu na frekvenci monitoru (třeba 60 fps), i když váš počítač zvládne více.

Přečtěte si více

Které spotřebiče mají největší spotřebu?

Mezi domácí spotřebiče, které spotřebovávají nejvíce energie, patři chladničky a mrazničky. Jsou v provozu nepřetržitě po celý rok, proto jejich spotřeba výrazně ovlivňuje celkovou spotřebu elektřiny v domácnosti. A další otázka, jaká je průměrná spotřeba elektřiny? V průměru tak domácnost platí za každou kilowatthodinu kolem 6 korun. Průměrná spotřeba elektřiny u menšího až středního rodinného domu, kde se elektřinou pouze svítí a napájí běžné spotřebiče, se pohybuje mezi 2000–⁠3200 kWh ročně. Pokud se na elektřině i vaří, může to být ještě o něco více.

Kolik je 1 kWh W?

Takzvaná kilowatthodina (kWh) vyjadřuje množství energie spotřebované během jedné hodiny. Jinými slovy, 1 kWh spotřebuje spotřebič o příkonu 1 000 W za jednu hodinu. Jestliže má spotřebič příkon 100 W, tak 1 kWh spotřebuje za 10 hodin. Někteří poskytovatelé elektrické energie uvádějí své ceny za 1 MWh. Kolik stojí provoz herního počítače? Běžné využívání PC (internet, práce s dokumenty) spotřebuje cca 122 kWh za rok. Pokud ale hrajete hry, pak počítejte s cca 832 kWh za rok. Rozdíl v ceně je značný. Běžný provoz vás přijde na cca 500 Kč, za hraní si výrazně připlatíte, protože rok provozu stojí cca 3500,- Kč za rok.

Kolik zere herní PC?

Běžná stolní počítačová sestava spotřebuje při běžné práci 50 až 70 W. Pokud ale využijete její výkon naplno, vezme si PC klidně i 200 W. Bavíme se přitom o výkonnostně průměrných strojích. V případě výkonných herních sestav totiž bývá spotřeba ještě výrazně vyšší, klidně i dvojnásobná. Můžete se také zeptat, kolik stojí hodina na počítači? Pro srovnání, průměrný počítač určený pro běžnou kancelářskou práci spotřebuje za hodinu cca 0,150 kWh elektřiny. Za osm hodin práce, tak odebere ze sítě elektřinu za 5,4 korun.

Také, co nejvíce spotřebovává elektřinu?

Nejvíce elektrické energie spotřebuje ohřívač vody, pračka a lednička. Počáteční investice do úsporných spotřebičů mohou být vyšší, bohatě se vám však vrátí na nízké spotřebě vody a elektřiny. Nahrazením třeba takové staré lednice novějším modelem lze ročně ušetřit několik set až tisíc korun! Který domácí spotřebič většinou odebírá nejvíce elektrické energie? Co je šampionem ve spotřebě

Nejvíce energie se samozřejmě spotřebuje v domácnostech, které mají elektrikou řešené vytápění a ohřev vody. Ovšem i když máte ústřední topení a nevlastníte kotel na vodu, stále máte kolem sebe dost „žroutů“ energie, potažmo peněz. Jednoznačným vítězem soutěže v roční spotřebě je televizor.

Jak snizit elektrinu?

Přinášíme 6 tipů, jak ušetřit.

  1. Investujte do úsporných spotřebičů
  2. Pračku, sušičku nebo myčku nezapínejte poloprázdnou.
  3. Energeticky náročné spotřebiče zapínejte v nízkém tarifu.
  4. Při vaření v hrncích používejte poklice.
  5. Elektrické přístroje vytahujte ze zásuvky.
  6. Topíte na elektřinu?

By Codd

Kolik stojí 40W? :: Jak vyfotit mobilem slunce?
Užitečné odkazy