Domovská stránka > K > Kolik Stojí 40W?

Kolik stojí 40W?

LED žárovka tak má o 87 % nižší spotřebu energie. Při ceně 3,71 Kč za kWh tak roční výdaje za spotřebu u 40W žárovky činí 271 Kč, kdežto dvanáct měsíců provozu LED žárovky E27 5W vyjde na 34 Kč.

Přečtěte si více

Jaká je spotřeba elektromobilu?

Jaká je tedy spotřeba? U většiny těch menších elektrických aut se spotřeba pohybuje v městském provozu v hodnotách 14-16 kWh/100 km. Na okreskách už není problém dostat se na hodnotu 20 kWh/100 km a dálniční jízda stotřicítkou pak může přinést i třeba 25 kWh/100 km. Co je to 1 kWh? Kilowatthodina (kWh) patří mezi základní jednotky, kterými měříme spotřebu energie. Pro představu tato hodnota odpovídá práci stroje s výkonem jeden kilowatt po dobu jedné hodiny. V praxi se setkáte i s jednotkou megawatthodina – tedy s 1 000 kilowatthodin.

Jak převést watty na kWh?

Kilowatthodina značená jako kWh nebo kW · h, je míra energie, která odpovídá 1 000 wattu energie po dobu jedné hodiny. Chcete-li tedy převést watty na kilowatthodiny, vynásobte výkon ve wattech počtem hodin a poté vydělte 1 000. Co to je příkon? Příkon u elektrospotřebičů vyjadřuje, jak velké množství elektrické energie je nutné do zařízení přivést, aby byl dosažen požadovaný výkon, nebo v případě ventilátoru potřebné otáčky. Zjednodušeně lze říct, že příkon ukazuje, kolik elektrické energie spotřebuje zařízení za 1 hodinu.

Kolik spotřebuje monitor?

K naměřeným hodnotám je navíc nutné přičíst spotřebu monitoru. Ta se v případě velkých CRT obrazovek pohybuje nad 100 W. Lépe jsou na tom tenké LCD panely, spotřebují přibližně 25 W, starší LCD panely si ale klidně vezmou 40 W až 50 W. V součtu tedy typická sestava s monitorem spotřebuje minimálně 75 W. Jak vypočítat spotřebu počítače? Na stránkách http://jdem.cz/br6293 si po doplnění toho, kolik hodin počítač provozujete, můžete snadno vypočítat, kolik vás jeho provoz stojí za den, měsíc nebo rok.

Jaký příkon má notebook?

SpotřebičObvyklá spotřeba ve WPočet hodin provozu/den
Notebook spotřeba45 W5
Počítač spotřeba60 W5
Monitor spotřeba25 W5
Tepelné čerpadlo spotřeba (dům 100 m2)1700 W
Co všechno je v počítači? Současný počítač se skládá z hardware, které představuje fyzické části počítače (procesor, klávesnice, monitor atd.) a ze software (operační systém a programy).

Podle toho, jakou spotřebu má televize?

LCD televize s úhlopříčkou do 100 cm spotřebuje asi 179 kWh. To vychází zhruba na 1053 Kč. LED televize s úhlopříčkou do 100 cm spotřebuje za rok 98 kWh, což vyjde na téměř 576 Kč. OLED televize s úhlopříčkou do 121 cm spotřebuje za rok 131 kWh, její provoz vyjde na 770 Kč.

By Elisabet Feierman

Na jakém principu pracuje RAM? :: Kolik elektřiny spotřebuje herní počítač?
Užitečné odkazy