Domovská stránka > C > Co Je Hosting Domény?

Co je hosting domény?

Webhosting je pronájem prostoru pro webové stránky na cizím serveru. Pronajímatel serveru bývá označován jako poskytovatel webhostingu (webového prostoru). Díky webhostingu se dají webové stránky umístit na internet, bez potřeby vlastního serveru.

Přečtěte si více

Kde založit doménu?

Registraci domény provedete prostřednictvím některého z registrátorů. Jejich seznam je uvedený na stránkách sdružení cz. nic, které je zároveň správcem národní domény . cz. Podle toho, jak si vybrat registrátora domény? Velmi důležitým kritériem při výběru domény je administrátorské rozhraní. Většinou registrátoři nabízejí přehledné a jednoduché ovládání, kde si většinu nastavení a změn můžete udělat sami. Ti, kteří to neumožňují, nabízí možnost poslat požadavek na podporu a sami vám vše nastaví.

Jak se přihlásit k doméně?

Do domény se lze přihlásit analogicky jako k lokálnímu účtu v počítači, pouze je třeba místo přihlašovacích údajů (uživatelského jména a hesla) lokálního účtu zadat údaje uživatelského účtu v Active Directory (doménového účtu). Jak fungují domény? Doménové jméno je jednoznačné a jedinečné jméno přiřazené ke konkrétnímu hostingu, řečeno zjednodušeně. Hosting má svou IP adresu, a podle té doména pozná, jaký web má zobrazit a kde ho najít. Doménové jméno nahrazuje IP adresu, kterou by jinak bylo těžké si zapamatovat.

Jak funguje registrace domén?

Registrace domény je proces, díky kterému získáte vlastní adresu. Nikdo jiný ji tak nebude moci užívat. Adresa bude pro ostatní zablokovaná po celou dobu, kdy za ni budete platit registrační poplatek. Pokud se ale jednou rozhodnete webové stránky zrušit, bude vaše doménové jméno opět k mání. Jak získat doménu zdarma? Jednou z možností, jak získat snadno zapamatovatelnou adresu je použít některý z „přesměrovávačů“. Tyto servery vám umožní vytvořit doménu třetího řádu (vaše_jmeno.domena_služby.com) nebo adresu ve tvaru domena_služby.com/vaše_jméno.

Tak jak aktivovat doménu?

Nasměrovat doménu můžete pomocí nastavení jednotlivých DNS záznamů (A, AAAA, CNAME atp.). Pokud doména využívá naše nameservery, můžete postupovat podle článku Nastavení DNS. Jestliže doména využívá nameservery jiného registrátora, obraťte se prosím na něj, nebo změňte nameservery na naše. Jak získat obsazenou doménu? Pokud tedy máte zájem o některou obsazenou doménu, která je právě ve lhůtě splatnosti, a dá-li se očekávat, že doména bude po uplynutí této lhůty uvolněna pro neuhrazení registračního poplatku, můžete se pokusit získat ji bez nutnosti utkat se o ni s registračními roboty. Stačí na stránkách CZ.

Podle toho, jak provést převod domény?

Držitele většiny domén lze jednoduše změnit v Zákaznickém centru. Jestli do něj nemáte přístup, můžete o změnu držitele domény požádat pomocí příslušného formuláře. UPOZORNĚNÍ: Změna držitele domény na centrálním registru neovlivňuje fakturační údaje zákaznického účtu, ani nemění správce DNS záznamů.

By Fischer Plocek

Proč si koupit iMac? :: Proč koupit iPhone 11?
Užitečné odkazy