Domovská stránka > J > Jak Zastavit Přehřívání Počítače?

Jak zastavit přehřívání počítače?

Zapněte počítač a osahejte si chladiče. Pokud CPU tvrdí, že má 80°C, a chladič je studený, zřejmě bude problém v přenosu tepla z CPU (od toho je tam pasta). Ověřir se dá zase dotykem, tentokrát v okolí patice, co nejblíže CPU.

Přečtěte si více

Lidé se také ptají, jak zabránit přehřívání notebooku?

Pořiďte si chladicí podložku – chladicí podložka buď aktivně chladí pomocí externích větráků, nebo alespoň notebook vyzvedne a umožní snazší cirkulaci vzduchu a lepší vlastní chlazení. V každém případě je chladicí podložka asi nejpraktičtější pomocník při problémech s přehříváním notebooku. Jak přehřát počítač? Házejte svým notebookem, bouchejte s ním, pokládejte na něj těžké nebo horké věci. Během několika týdnů začnou jednotlivá spojení plastových dílů povrzávat a budete tak moci odstartovat první fázi svého boje za nový počítač.

Podle toho, jak zjistit zatížení grafické karty?

Až doposud jsme kvůli sledování vytížení GPU museli využívat nástroje třetích stran, to se nyní změní. Podle posledního Insider Preview sestavení operačního systému Windows přibude záložka využití grafické karty do správce úloh. Funkce by se měla objevit v nejbližších aktualizacích OS a dostupná bude všem uživatelům. Jaká je normální teplota notebooku? Za normální teplotu se dají považovat u notebooku hodnoty do 60°C u CPU a základní desky.

Jak zjistit teplotu zdroje?

Měření teploty PC se softwarem HWMonitor

Nejpoužívanější software na měření teploty PC, který by neměl chybět v žádném počítači. Zobrazuje jak aktuální, tak minimální a maximální hodnotu. Kromě teploty také zobrazuje vytížení jader, takty či spotřebu. Základní verze HWMonitor je volně dostupná.
Jak často měnit pastu na CPU? Nejlepší je samozřejmě pozorovat teplotu čipu a pokud se nápadně zvyšuje, pastu vyměnit. Pasta se také mění vždy při výměně součástky. U běžných počítačů je vhodné pastu vyměnit cca každé 3 roky.

Jak dlouho vydrží procesor?

A na závěr: Procesor je v provozu vysoce spolehlivý a jeho životnost je prakticky neomezená - jen vyžaduje odpovídající chlazení. Kolik pasty se dává na procesor? Poté se také hodně řeší, kolik pasty na procesor nanášet a já mám v tomto poměrně jasno. Ano, nejlepší je nanášet co nejméně, ale po dotažení si chladič stejně přebytečnou pastu vytlačí ven a pokud ji tam máte moc, tak si akorát zašpiníte hrany procesoru. Nic víc, nic míň bych v tom nehledal.

Jak nejlepe vyčistit PC?

Mnohem efektivnější je použít sprej se stlačeným vzduchem nebo kompresor. (Pokud nedisponujete ani jedním, můžete se samozřejmě pokusit vyfoukat prach pumpičkou na kola nebo dokonce ústy. Tímto způsobem však PC zbavíte prachu jen částečně.)

By Linnell Bemboe

Kolik cyklu vydrzi baterie MacBook Pro? :: Jak dlouho vydrží baterie notebooku Dell?
Užitečné odkazy