Domovská stránka > J > Jak Vyřešit Přehřívání Procesoru?

Jak vyřešit přehřívání procesoru?

Proti přehřívání vám pomůže volná cesta pro vzduch skrz počítač/notebook, ale nezapomeňte očistit i ventilátory a chladiče, které mají za cíl chladit procesor, grafickou kartu a zdroj. Pokud je na nich nános prachu, nebudou fungovat dobře.

Přečtěte si více

Také, jak poznam že se mi prehriva počítač?

Zkontrolujte, jestli fungují ventilátory. Pokud si nejste jistí, proč se váš počítač přehřívá, otevřete case a zkontrolujte, zda běží všechny ventilátory. Je možné, že větrák u procesoru nebo grafické karty nefunguje, čímž se snížilo proudění vzduchu. Proč se mi přehřívá CPU? Sice nepíšeš, co máš za chladič, ale z toho, co popisuješ bych si troufnul soudit, že máš špatně nasazenej chladič na CPU. 50-70 v klidu prostě tomuto CPU neodpovídá ani s boxem. Skříň zavři, jednak si tam zbytečně nafoukáváš prach a pak tím výrazně zhoršuješ cirkulaci vzduchu.

Jak přehřát počítač?

Házejte svým notebookem, bouchejte s ním, pokládejte na něj těžké nebo horké věci. Během několika týdnů začnou jednotlivá spojení plastových dílů povrzávat a budete tak moci odstartovat první fázi svého boje za nový počítač. Tak jak schladit počítač? www.extremetech.com Optimální konfigurací je nechat počítač nasávat chladný vzduch z přední strany nebo z boku a vyfukovat ho větrákem v horní zadní části. Pokud není okolní teplota vysoká, na výfuk stačí spodní větrák zdroje, ale v těchto vedrech se hodí mít další aktivní odvětrávání ve vrchní části skříně.

Proč se mi přehřívá notebook?

Příčin přehřívání bývá hned několik. Mezi tu nejčastější patří zejména hromadění prachu vně notebooku. Elektrické součástky v samotném notebooku totiž generují teplo a ventilátory, které jsou uvnitř pak pomáhají prouděním vzduchu samotné součástky ochlazovat na naprosto běžnou teplotu. Jak zabránit přehřívání notebooku? Pořiďte si chladicí podložku – chladicí podložka buď aktivně chladí pomocí externích větráků, nebo alespoň notebook vyzvedne a umožní snazší cirkulaci vzduchu a lepší vlastní chlazení. V každém případě je chladicí podložka asi nejpraktičtější pomocník při problémech s přehříváním notebooku.

Jak zastavit přehřívání počítače?

Zapněte počítač a osahejte si chladiče. Pokud CPU tvrdí, že má 80°C, a chladič je studený, zřejmě bude problém v přenosu tepla z CPU (od toho je tam pasta). Ověřir se dá zase dotykem, tentokrát v okolí patice, co nejblíže CPU. Lidé se také ptají, jak zahrat notebook? Z notebooku před akcí vyjměte baterii, připojte ho na nabíječku a zapněte. Displej otevřete a spodní část notebooku s klávesnicí a elektronikou zabalte pod peřinu. LCD musí zůstat venku. Notebook nemá kam odvádět teplo, přehřeje se, možná kvůli tomu i vypne, ale hlavně je šance, že se zapečou studené spoje.

Jak zahrát PC?

Jestli vás to znepokojuje, můžete pořídit dodatečné ventilátory, a rovněž zkontrolujte stav současných ventilátorů a případně je vyčistěte od prachu. Můžete také zvážit přemístění počítače na místo s lepším přístupem vzduchu – když je na uzavřeném místě (např.

By Dilan

Jak odhlučnit počítač? :: Jak poznat přívlastek postupně rozvíjející?
Užitečné odkazy