Domovská stránka > J > Jak Zapojit Poe Switch?

Jak zapojit PoE switch?

Běžný switch se může zapojit jen do nenapájeného konektoru POE adaptéru. Propojení je PC - switch - POE adaptér. Přesně tak. A z jiného portu na switchi se povede kabel do PC.

Přečtěte si více

Lidé se také ptají, co je to poe adaptér?

PoE, což je zkratka pro Power over Ethernet - tedy napájení přes ethernet, ušetří některé starosti s instalací zařízení. Obzvláště na hůře přístupných místech může nastat situace, že výstup napájení (typicky zásuvka) je umístěn ve velké vzdálenosti od samotného zařízení či by se od něj obtížně vedl kabel. Jak je zapojeno PoE? Zapojení pasivního PoE je velmi jednoduché. Na spodní části připojíme ethernetový RJ konektor pasivního PoE do PC, HUBu, nebo Switche a připojíme napájecí adaptér do napájecí zásuvky. Na opačný konec (RJ zásuvka) připojíme ethernetový kabel, který směřuje na vzdálený konec.

Jak funguje PoE?

Pro PoE se využívá v zásadě dvou možných řešení: Napájení po volných nevyužitých párech v datovém kabelu (režim B). Napájecí páry jsou 4-5 a 7-8. Napájení „fantómovým“ napětím mezi dvojicí aktivních párů vodičů, po kterých se současně přenášejí i data (režim A). Jak zapojit PoE injektor? Použití pro napájení je poměrně snadné a levné. Obvykle se oba vodiče daného páru spojí paralelně pro zvětšení jejich užitečného průřezu. Takzvaný PoE injektor připojí napájecí napětí mezi páry 4–5 (modrý) a 7–8 (hnědý) a PoE extraktor na straně zařízení napětí z těchto vodičů odbočí k napájecími zdroji zařízení.

Jaký kabel pro PoE?

Jaký je princip PoE

Napájení po ethernetovém kabelu podle specifikace IEEE 802.3af využívá standardní Category 5 (CAT-5) kabel. Přestože CAT-5 kabel obsahuje čtyři kroucené páry, pouze dva z nich se u sítí 10BaseT a 100BaseT používají pro přenos dat.
Lidé se také ptají, co je pasivní poe? Pasivní PoE využívá volné dráty v ethernetovém kabelu a po nich přivádí elektrickou energii do zařízení na vzdálené straně. Pozor! Nesnažte se kompenzovat úbytek napětí na dlouhém vedení eth. kabelu použitím nestandardního napájecího zdroje o vyšším jmenovitém napětí, než je doporučeno pro vaše aktivní zařízení.

Co je 802.3 AF?

Tento standard EEE 802.3af označovaný též jako PoE (Power Over Ethernet) umožňuje napájet připojená zařízení na vzdálenost 100m až do příkonu 15W. Pro zařízení, která požadují větší příkon, byl ustaven standard IEEE 802.3at. Ten umožňuje napájet zařízení do příkonu až 30W. Komerčně se označuje PoE+ nebo PoE plus. Co je PoE kamera? Vnitřní či venkovní IP kamery fungují prostřednictvím 3G/4G či Wi-Fi sítě. Spolehlivě snímají pohyb osob či domácích mazlíčků a efektivně chrání majetek.

Jak funguje ethernet?

Ethernet je jedním z internetových protokolů, který definuje způsob, jak posílat data na lokální síti (tzn. mezi počítači doma, nebo ve firmě). Pro adresování (komu, od koho) používá již zmíněné MAC adresy (adresy konkrétních zařízení).

By Nadler

Jak zapojit PoE kameru? :: Jak přehrát video?
Užitečné odkazy