Domovská stránka > J > Jak Citovat Přeloženou Knihu?

Jak citovat přeloženou knihu?

Pokud ho z vážných důvodů uvést chcete, nejlépe do poznámky pod čarou. Citujete-li literaturu přeloženou do češtiny, není třeba překladatele výslovně uvádět, a pokud ho uvést chcete, učiňte tak nejlépe jednorázově v závěrečném seznamu literatury. Příklad: Tocqueville, Alexis de 2003.

Přečtěte si více

Také, jak parafrazovat parafrázi?

Jak správně parafrázovat a odkazovat na parafráze

  1. parafráze se nedává do uvozovek.
  2. parafráze by měla být kratší než původní text.
  3. parafráze je interpretace textu vlastními slovy.
  4. parafráze musí být ocitovaná
Jak citovat příklady? Tvůrce, rok (harvard). Název publikace. Vydání (neuvádíme, pokud se jedná o 1. vydání).

Jak udělat primou citaci?

- Přímá citace je doslovné převzetí části textu jiného autora. Musí být v textu graficky zvýrazněna uvozovkami nebo kurzívou (zkratka cit. se v tomto případě nepoužívá). Jak citovat nepřímo? Nepřímou citací se rozumí parafráze obsahu myšlenek nebo informací původního dokumentu, vyjádřená vlastními slovy (nikoliv doslovně – např. pomocí myšlenkové zkratky). Jde o přiznání čerpání myšlenek z jiných zdrojů, které nejsou autorovým originálním výtvorem.

Jak správně odkazovat na zdroje?

V jedné závorce je možno odkazovat na dva různé zdroje (Novák, 2005, s. 25, Procházka, 2011, s. 56). Je potřeba dodat, že přímo norma ISO 690 uvádí zápis odkazu ve tvaru bez čárky za příjmení, tedy např. Jak citovat z normy? Řada a číslo normy. Název normy. Vedlejší názvy. Místo: nakladatel, rok, počet stran.

Jak správně citovat pdf?

jelikož se jedná o prezentaci ve formátu PDF, v případě citování PDF dokumentů se nejčastěji volí model citace jako u webového sídla, stránky nebo příspěvku do webového sídla. Je třeba přihlédnout k tomu, zda je dokument nesamostatnou částí nebo příspěvkem. Co je podnázev? Název díla: podnázev díla. Podřízená odpovědnost (překladatel, ilustrátor apod., případně editor neboli sestavovatel – v případě, že není uveden autor). Označení vydání. Místo vydání: Nakladatel, rok vydání.

Můžete se také zeptat, jak citovat citace?

citace

Možné způsoby odkazování v textu, např.:

  1. Novák (2010, s. 45) zmiňuje, že výsledky výzkumu Pavlíka (2009) jsou značně rozličné, zvláště u….
  2. „….
  3. „….

By Belloir

Jak nahrávat hudbu? :: Jak přeformulovat text?
Užitečné odkazy