Domovská stránka > J > Jak Přeformulovat Text?

Jak přeformulovat text?

Tento online parafrázovací nástroj nebo Word Changer je bezplatný a časově nenáročný. Není nutná žádná registrace ani registrace. Díky tomu je váš odeslaný obsah jedinečný a přátelský k SEO. Všechny prohlížeče a zařízení jsou kompatibilní s nástrojem Parafrázování nebo s přeformulováním.

Přečtěte si více

Jak napsat Parafrazi?

V parafrázi jsou hlavní myšlenky daného odstavce vyjádřeny vlastními slovy, takže nenarušují plynulost textu a nepůsobí cizorodě.

  1. Při použití parafráze je nutné dobře rozumět původnímu textu tak, abychom jej nezkreslili.
  2. Parafráze myšlenku obvykle shrnuje, takže bývá kratší než samotný zdrojový text.
Co je to parafráze? Parafráze je interpretace cizích myšlenek vlastními slovy, vždy citujeme, a to stejně jako u přímých citací. Parafrází se nerozumí, že v dané větě vyměníte pár slov, úroveň parafráze určuje, nakolik jste byli schopni porozumět dané problematice.

Jak uvést parafrázi?

Parafrázi nijak graficky nedodlišujeme od ostatního textu a vždy ji opatříme citací. Bez ohledu na délku parafráze ji formulujeme tak, aby bylo čtenáři zcela zřejmé, kde parafráze začíná a kde končí (jakými způsoby viz níže příklady). Jak parafrázovat příklad? Příklad parafráze 2

  1. Původní text: Šel ulicí, kde bylo popadané listí.
  2. Parafráze: Procházel se ulicí pokrytou listím (viz web).

Jak správně odkazovat?

Odkazy

  1. Odkaz přímo v textu (první prvek a datum): v tomto případě uvedete odkaz na zdroj do okrouhlých závorek přímo za parafrázi nebo citaci.
  2. Číselné odkazy: za citací nebo parafrází doplníte číslo v horním indexu nebo v závorkách, které odpovídá číslu zdroje v seznamu literatury.
Co je to citace? Citace není v češtině zcela jednoznačný termín. Nejčastěji se užívá ve smyslu uvedení použitého zdroje. ČSN ISO 690 citaci definuje jako „data, popisující informační zdroj nebo jeho část dostatečně přesně a podrobně pro identifikaci a umožnění jeho vyhledávání“.

Lidé se také ptají, co je úplná bibliografická citace?

Bibliografická citace je údaj o dokumentu ve správné formě, který autor použil při vytváření nějaké práce. Název pochází z anglického slova citation – což znamená převzatá část textu. Je to tedy část nějakého textu, který je přepsaný doslovně. Pokud jde o to, kdy parafrázovat? Nepřímá citace = parafráze. Základním typem citování je citování nepřímé, alias parafráze. Parafrázujeme tehdy, když máme přečteno dostatečné množství literatury pro takový přehled o tématu, abychom byli schopni poměrně plynule psát myšlenky, které se v nás urodily spojením různých informací.

Jak citovat cizojazyčný text?

Pokud přebíráte text z cizojazyčného zdroje a chcete-li jej uvést doslovně, tj. využít přímé citace, snažíte se daný text co nejpřesněji přeložit (pozor však na tzv. otrocký překlad), dáte jej do uvozovek a kurzívy a doplníte poznámkou, že se jedná o Váš vlastní překlad (např. za přímou citací a bibl.

By Radman Malm

Jak citovat přeloženou knihu? :: Jak otevřít RAR bez instalace?
Užitečné odkazy