Domovská stránka > J > Jak Citovat V Textu Online Zdroj?

Jak citovat v textu online zdroj?

Pro všechny elektronické zdroje platí:

Pokud není autor uvedený, uvádíme odpovědnou organizaci. Pokud není uveden rok vydání či poslední aktualizace, uvádíme do závorky (nedatováno). V ostatních případech se jako rok vydání uvádí deklarovaný rok vložení, případně rok poslední aktualizace.

Přečtěte si více

Co je to citace?

Citace není v češtině zcela jednoznačný termín. Nejčastěji se užívá ve smyslu uvedení použitého zdroje. ČSN ISO 690 citaci definuje jako „data, popisující informační zdroj nebo jeho část dostatečně přesně a podrobně pro identifikaci a umožnění jeho vyhledávání“. Jak správně sekundárně citovat? sekundární citace, musí se ale ctít citační etika. Je důležité zmínit jak autora myšlenky tak i kde byla publikována/zmíněna, a to z toho důvodu, že autor článku určitým způsobem danou myšlenku interpretoval v rámci určitého kontextu. Novák (2010, s.

Jak se citují skripta?

Název: podnázev. Vedlejší název [Typ nosiče]. Další tvůrce. Místo publikování: Nakladatel, Datum publikování, Datum aktualizace/revize [Datum citování]. Jak citovat z idnes? Nejedná se tedy o elektronickou verzi tištěných novin, ale zpravodajský server, kde články vycházejí nezávisle na tištěné verzi, proto je citujeme jako příspěvek na webu. U příspěvku je také potřeba uvádět celé datum a čas zveřejnění, vč.

Jak citovat přeloženou knihu?

Pokud ho z vážných důvodů uvést chcete, nejlépe do poznámky pod čarou. Citujete-li literaturu přeloženou do češtiny, není třeba překladatele výslovně uvádět, a pokud ho uvést chcete, učiňte tak nejlépe jednorázově v závěrečném seznamu literatury. Příklad: Tocqueville, Alexis de 2003. Jak citovat odborný text? Odkaz na citaci v textu. Odkazem na citaci se odvoláváme na dokument, ze kterého jsme čerpali. Doslovné citace cizího textu nebo i jen jednotlivých výrazů se uvádějí v uvozovkách a k tomu se přiřadí odkaz na citaci. Pokud text není uveden doslova, uvede se opět odkaz na citaci za příslušnou větu či odstavec.

Podle toho, jak citovat vlastní překlad?

využít přímé citace, snažíte se daný text co nejpřesněji přeložit (pozor však na tzv. otrocký překlad), dáte jej do uvozovek a kurzívy a doplníte poznámkou, že se jedná o Váš vlastní překlad (např. za přímou citací a bibl. odkazem napíšete „(překlad vlastní)“; „(překlad autora)“). Jak citovat v textu Harvardský systém? Forma jméno‑datum (harvardský systém / harvardský styl) Je‑li jméno autora uvedeno přímo v textu, stačí do závorky uvést rok a stranu: Novák (2001, s.

Jak vložit odkaz na zdroj?

Umístěte kurzor na konec textu, který chcete citovat. Přejděte na Odkazy >Vložit citacia zvolte zdroj, který citujete. Pokud chcete přidat podrobnosti, třeba čísla stránek, pokud citujete knihu, vyberte Možnosticitace a pak Upravit citaci.

By Calli

Co delat kdyz mi nejde aktualizovat iOS? :: Jak správně citovat článek?
Užitečné odkazy