Domovská stránka > K > Kdo Založil Troju?

Kdo založil Troju?

Za hlavního objevitele bájného města Trója je považován německý obchodník a amatérský archeolog Heinrich Schliemann, který Tróji zasvětil celý svůj život.

Přečtěte si více

Lidé se také ptají, kdo proti sobě bojoval v trojské válce?

Trójská válka je legendární, deset let trvající dobývání maloasijského města Tróje řeckými bojovníky vedenými mykénským králem Agamemnónem. Řekové se do války vypravili poté, co syn trójského krále Paris unesl Helenu, manželku spartského krále Meneláa. Lidé se také ptají, jak se zbavit trojského koně? Neexistuje žádný lepší způsob, jak odhalit, odstranit nebo a předcházet nákaze Trojským koněm, než je použití antiviru s funkcí antitrojan. Nejlepším antivirem s integrovanou ochranou proti útoku trojským koněm je Avast.

Podle toho, co znamená rčení trojský kůň?

Vyznačuje takový dar nebo výtěžek a zisk, který způsobuje obdarovanému spíše potíže či zlo než užitek a spokojenost. Rčení souvisí s příběhem o Trojském koni z řecké mytologie. Kdo našel Troju? Jeho práce ale dodnes vyvolává kontroverze. Před 150 lety začal německý podnikatel Heinrich Schliemann s vykopávkami na místě, kde podle něj stála starověká Trója. Přes výsměch okolí se mu podařilo objevit základy rovnou několika měst.

Kdo zabil Achilla?

Jistěže všichni víme, že pata byla jediná zranitelná část hrdinova těla. Většina z nás si navíc vzpomene, že podle bájí zabil Achilla šíp, který vystřelil trojský princ Paris; aby smrtící střela neminula cíl, řídil ji bůh Apollon, fanda Trójanů. S kým bojoval Achilles? Devět let Achilles udatně bojoval v čele achájského vojska, než mu Agamemnón ze závisti odňal jeho oblíbenou zajatkyni Bríseovnu, která byla sestřenkou Párida a Hektóra. Achilles se přestal zúčastňovat bitev a Trójané začali vítězit.

Co zapříčinilo trojskou válku?

Dle Homéra byl důvodem Trojské války únos krásné Heleny, dcery spartského krále Tyndarea, které se zmocnil Paris. Helena si jako svého budoucího muže, a tím i budoucího krále Sparty, vybrala nejbohatšího z Achájců Meneláa. Paris byl zatracený syn krále Priama a jeho ženy Hekabé. Jak dlouho obléhali Řekové Tróju? Z řeckého přístavu Aulida vyrazili směrem k Tóje, kde vytáhli lodě na břeh a kolem nich vybudovali vojenský tábor s příkopem i hradbami a celých 9 let obléhali město Tróju a plenily okolní vsi. Samotná Trója odolávala především díky pevným hradbám.

Jak odstranit trojského koně z mobilu?

Mnohé trojské koně využívají k průniku do zařízení oběti zranitelnosti systému. Pro eliminaci těchto zranitelností doporučujeme pravidelně aktualizovat jak váš operační systém, tak veškeré používané aplikace.

By Julee Longo

Jak se projevuje trojský kůň? :: Jak zjistit puvod slova?
Užitečné odkazy