Domovská stránka > C > Co Znamená Výstupní?

Co znamená výstupní?

Výstupní zařízení je hardware, do kterého počítač zapisuje data. Velká skupina výstupních zařízení slouží k prezentaci dat uživateli – monitory, displeje, tiskárny, plottery, ale také zvukové karty obsluhující zabudované nebo vnější reproduktory či sluchátka.

Přečtěte si více

Co to je vstupní zařízení?

Vstupní zařízení je hardware, pomocí kterého počítač přijímá data. Obvykle jde o zařízení používaná pro samotné ovládání počítače (myš, klávesnice apod.), může ale jít např. i o specializované např. teplotní senzory nebo čtečky čárových kódů. Podle toho, co je v hardwaru? Hardware označuje veškeré fyzicky existující technické vybavení počítače, narozdíl od dat a programů označovaných jako software. Jsou to elektronické součástky, které jsou na základové jednotce, také nazývané základová deska, motherboard nebo mainboard. Bez hardwaru by počítač nefungoval.

Co je to output?

Output je: Výstup, celkové množství vyrobených výrobků a poskytnutých služeb měřené ve fyzických nebo peněžních jednotkách. Co je input a output? Vstup/výstup (V/V, anglicky input/output, I/O) je ve výpočetní technice přenos dat mezi periferním zařízením nebo vnější pamětí a počítačem. Směr je pojmenován z hlediska počítače, takže vstup je přenos dat z vnějšího zařízení do počítače, výstup je přenos dat z počítače do vnějšího zařízení.

A další otázka, co to je reproduktor?

Reproduktory jsou elektro-akustické měniče, tj. zařízení (elektrické stroje), které přeměňují elektrickou energii na mechanickou energii ve formě zvuku. Obvykle se skládají z membrány, z pohonné části, do které je přiváděn vstupní signál a dalších dílů. Zvláštním případem malých reproduktorů jsou sluchátka. Jaké má počítač vstupní a výstupní zařízení? Klávesnici, myš, monitor již známe, dále můžeme připojit skener, mikrofon, web-kamera, tablet, sluchátka, reproduktory, tiskárna, mobil, fotoaparát, externí harddisk, čtečka paměťových karet, WIFI router, TV tuner,...

Co je to myš?

Počítačová myš je v informatice typ vstupního zařízení u počítače, které zjednodušuje ovládání grafického uživatelského rozhraní. Jedná se o malé polohovací zařízení, které snímá pohyb ruky po ploše (např. desce stolu) a počítač jej následně převádí na pohyb kurzoru po monitoru (displeji). Co je to interní zařízení? Přídavná zařízení k počítači (např. CD/DVD mechanika nebo faxmodem) mohou být buď externí, tzn. s vlastní skříní a připojená k počítači kabelem, nebo interní. Interní zařízení jsou vestavěná ve skříně počítače, napájí se ze zdroje počítače a jsou připojena ke specialnímu vnitřnímu rozhraní.

Co je to RAM?

Paměť s náhodným přístupem (Random Access Memory, RAM) je paměť počítače, do které se ukládají informace, které program potřebuje, když je spuštěný. Paměť s náhodným přístupem představuje úložiště dat, které umožňuje přístup k uloženým datům v libovolném pořadí, a to náhodně, nikoli pouze postupně.

By Napier

Co je to Podadresar? :: Která firma vyvinula grafické rozhraní?
Užitečné odkazy