Domovská stránka > C > Co Je To Vstupní A Výstupní Zařízení?

Co je to vstupní a výstupní zařízení?

vstupní zařízení je hardwarová komponenta, která umožňuje vstup dat do počítače (např. počítačová myš, klávesnice); výstupní zařízení umožňuje výstup dat z počítače (např.

Přečtěte si více

Jaké jsou vstupní zařízení?

Vstupní zařízení je hardware, pomocí kterého počítač přijímá data. Obvykle jde o zařízení používaná pro samotné ovládání počítače (myš, klávesnice apod.), může ale jít např. i o specializované např. teplotní senzory nebo čtečky čárových kódů. Tak jaké má počítač vstupní a výstupní zařízení? Pojďme se podívat, jaké zařízení se připojují do těchto konektorů. Klávesnici, myš, monitor již známe, dále můžeme připojit skener, mikrofon, web-kamera, tablet, sluchátka, reproduktory, tiskárna, mobil, fotoaparát, externí harddisk, čtečka paměťových karet, WIFI router, TV tuner,...

Které z těchto zařízení lze označit jako výstupní?

Výstupní zařízení je hardware, do kterého počítač zapisuje data. Velká skupina výstupních zařízení slouží k prezentaci dat uživateli – monitory, displeje, tiskárny, plottery, ale také zvukové karty obsluhující zabudované nebo vnější reproduktory či sluchátka. Co je to interní zařízení? Přídavná zařízení k počítači (např. CD/DVD mechanika nebo faxmodem) mohou být buď externí, tzn. s vlastní skříní a připojená k počítači kabelem, nebo interní. Interní zařízení jsou vestavěná ve skříně počítače, napájí se ze zdroje počítače a jsou připojena ke specialnímu vnitřnímu rozhraní.

Co je to myš?

Počítačová myš je v informatice typ vstupního zařízení u počítače, které zjednodušuje ovládání grafického uživatelského rozhraní. Jedná se o malé polohovací zařízení, které snímá pohyb ruky po ploše (např. desce stolu) a počítač jej následně převádí na pohyb kurzoru po monitoru (displeji). Také, co to je hardware? Hardware označuje veškeré fyzicky existující technické vybavení počítače, narozdíl od dat a programů označovaných jako software. Jsou to elektronické součástky, které jsou na základové jednotce, také nazývané základová deska, motherboard nebo mainboard. Bez hardwaru by počítač nefungoval.

A další otázka, co je to externí zařízení počítače?

Externí zařízení počítače (často označovaná také jako externí periferie, jsou zvnějšku připojovaná zařízení, která různým způsobem rozšiřují možnosti počítače, aniž by byla jeho přímou součástí. Obvykle takto označujeme všechna zařízení, která jsou umístěna vně počítačové skříně. Co snímá obraz do počítače? Scanner je vstupní zařízení, které umožňuje snímat reálné 20 předlohy a převádět je do digitální podoby.

Co to jsou periferie počítače?

Periferie je zařízení, které se připojuje k počítači a rozšiřuje jeho možnosti. Zpravidla slouží ke vstupu/výstupu dat do/z počítače. K počítači jsou periferie připojeny prostřednictvím různých rozhraní a konektorů.

By Alyce

Jaké je mé čínské znamení? :: Kdy vyšel Windows 8?
Užitečné odkazy