Domovská stránka > C > Co Patří Mezi Výstupní Zařízení Počítače?

Co patří mezi výstupní zařízení počítače?

Výstupní zařízení je hardware, do kterého počítač zapisuje data. Velká skupina výstupních zařízení slouží k prezentaci dat uživateli – monitory, displeje, tiskárny, plottery, ale také zvukové karty obsluhující zabudované nebo vnější reproduktory či sluchátka.

Přečtěte si více

Co se nachází v počítačové skříni?

Počítačová skříň je jakýsi plechový (nebo umělohmotný) obal, který zakrývá vnitřek počítače. Přední stěna skříně obsahuje otvory pro disketové, CD-ROM a další speciální mechaniky, dále vypínač a tlačítko RESET, případně i další speciální tlačítka a malé otvory pro větrání. Když to vezmeme v úvahu, kdy se objevil první počítač? Všeobecně se však za první počítač považuje elektronkový ENIAC, který byl spuštěn v roce 1944 na univerzitě v americké Pensylvánii.

Můžete se také zeptat, co to je procesor?

Definice procesoru z anglické stránky Wikipedie zní: „Procesor je hlavní elektronická součástka v počítači, která vykonává instrukce počítačového programu tak, že provádí základní aritmetické, logické, kontrolní a vstupní/výstupní operace specifikované instrukcemi. Jak se nazývá mozek počítače? Mozek počítače. Tak jako každý automobil má svůj motor, má i počítač „srdce“, které počítač pohání. Tímto centrem všeho dění je procesor. Popišme si, k čemu procesor slouží, jak pracuje a jak ovlivňuje výkon celého počítače.

Může se také zeptat, co to je program?

Slovo program označuje plán, podle kterého se řídí průběh určité události nebo činnosti. Popisuje jednotlivé části či podmínky, ze kterých se celek skládá (v jakém čase, na jakém místě, v jaké ceně mají proběhnout). Jaké jsou druhy PC? V součastnosti rozdělujeme počítače do tří základních kategorií: stolní počítače, přenosné počítače a kapesní počítače. Můžeme se setkat i tzv. servery nebo superpočítači.

Když to vezmeme v úvahu, co je to jednočipový mikropočítač?

Jednočipový počítač nebo také anglicky microcontroller (mikrokontrolér, MCU, µC) je většinou monolitický integrovaný obvod obsahující kompletní mikropočítač. Jednočipové počítače se vyznačují velkou spolehlivostí a kompaktností, proto jsou určeny především pro jednoúčelové aplikace jako je řízení, regulace apod. A další otázka, co je mikrořadič? Mikrořadič patří do skupiny programovatelných logických obvodů. Je to tedy obvod, jehož činnost není pevně daná jeho vnitřní strukturou, nýbrž je řízena programem, uloženým v jeho vnitřní paměti.

Co je to mikroprocesor?

Mikroprocesor (zkráceně µP či uP) je v informatice označení pro centrální procesorovou jednotku (CPU), která je jako celek integrována do pouzdra jediného integrovaného obvodu nebo nejvýše několika mála integrovaných obvodů.

By Rabah

Co tvori software? :: Kolik je oficiálních jazyků?
Užitečné odkazy