Domovská stránka > C > Co Znamená Varovani O Soukromi U Wi-Fi?

Co znamená varovani o soukromi u Wi-Fi?

Pokud vaše zařízení Apple zobrazuje varování o ochraně soukromí nebo o slabém zabezpečení Wi-Fi sítě, znamená to, že by tato síť mohla útočníkovi umožnit zjištění informací o vašem zařízení. Apple doporučuje připojovat se jen k sítím Wi-Fi, které splňují nebo překračují bezpečnostní standardy uvedené v tomto článku.

Přečtěte si více

Co je IP adresa a MAC adresa?

Android nabízí zjištění IP adresy na stejném místě jako zjištění MAC adresy. Musíte tedy do Nastavení/Settings a najít Informace o zařízení/telefonu -> Stav. Tam najdete IP adresa a bude tam uvedena IPv4 i případná IPv6. Může se také zeptat, jak vypnout soukromou wi-fi adresu? Otevřete Nastavení a klepněte na Wi-Fi. Klepněte na informační tlačítko vedle názvu sítě. Klepnutím zapněte nebo vypněte volbu Soukromá adresa. Pokud se vaše zařízení připojilo k síti bez použití soukromé adresy, upozornění na ochranu soukromí vysvětluje proč.

Jak zjistit svoji IP adresu?

IP adresa vašeho zařízení v lokální síti

  1. Příkazový řádek vyvoláme tak, že ve vyhledávání Windows zadáme slovní spojení „Příkazový řádek“, případně zkratku „cmd“.
  2. Do příkazového řádku napíšeme řetězec „ipconfig“ (bez úvozovek) a potvrdíme stisknutím klávesy Enter.
Jak změnit zabezpečení Wi-Fi? V nastavení routeru, položka Basic – WLAN, do SSID zadáme název vysílané Wi-Fi, v položce Security zadáme WPA2-PSK, heslo ke své Wi-Fi síti zadáme do WPA pre-shared key a způsob šifrování v položce WPA encryption ponecháme AES, poté potvrdíme tlačítkem SUBMIT.

Lidé se také ptají, co je ssid pre wifi?

SSID (Service Set Identifier) je v informatice identifikátor bezdrátové sítě Wi-Fi. Přístupový bod (AP, access point) vysílá periodicky svůj identifikátor v takzvaném majákovém rámci (beacon frame) a klienti si tak mohou snadno vybrat, ke které bezdrátové síti se připojí. Jak se pripojit na 5GHz WiFi? Ta proskenuje okolní Wi-Fi sítě a umožní vám zobrazit, na jaké frekvenci a kanálu vysílá. Po kliknutí na ikonu 2.4G v levém horním rohu dojde k přepnutí na 5GHz pásmo, kde by se měla zobrazit daná 5GHz síť. Pokud telefon 5GHz sítě nepodporuje, daná síť se zkrátka nezobrazí. A žádné další v tomto frekvenčním pásmu.

Jak zjistit provoz na WiFi?

Nejspolehlivějším způsobem je samozřejmě navštívit rozhraní routeru či modemu a v jeho rozhraní se podívat, která zařízení jsou připojena. Ne vždy je to však možné či pohodlné – nemusíme znát heslo do rozhraní modemu nebo nejsme tak pokročilí uživatelé, abychom věděli, kde přesně hledat. Lidé se také ptají, jaký je rozdíl mezi ip adresou a mac adresou? Každý počítač nebo zařízení na internetu má dva typy adres: fyzickou adresu a internetovou adresu. Fyzická adresa – která se také nazývá kontrola přístupu k médiím neboli MAC adresa – identifikuje zařízení s jinými zařízeními ve stejné místní síti. Internetová adresa – nebo IP adresa – identifikuje zařízení globálně.

Také, jaký je rozdíl mezi ip a mac adresou?

IP adresa je 32-bitové číslo, které slouží jako adresa (identifikátor) pro dané zařízení. Pěkné přirovnání je číslo popisné a orientační. MAC adresa je popisné číslo, IP adresa orientační.

By Swisher Lezcano

Co je to MAC? :: Jak zjistit co mám za počítač?
Užitečné odkazy