Domovská stránka > C > Co Je To Mac?

Co je to MAC?

MAC adresa (z anglického „Media Access Control“) je jednoznačný identifikátor síťového zařízení, který používají různé protokoly druhé (spojové) vrstvy OSI.

Přečtěte si více

Co to je adresa?

IP adresa je unikátní číslo, které je přiděleno libovolnému zařízení komunikujícímu prostřednictvím internetového protokolu (IP). Svoji IP adresu tak mají nejen počítače, notebooky nebo tiskárny, ale také každý telefon, tablet nebo například nová pračka. Také, jak zjistit ip adresu poskytovatele? Do příkazové řádky napište příkaz “ipconfig /all” a stiskněte “Enter”. Nyní vyhledejte řádek “Default Gateway” (Výchozí brána), ve kterém zjistíte IP adresu routeru.

Jak zjistit polohu podle IP adresy?

Bezplatná online služba pro lokalizaci IP adresy. Poloha IP adresy zobrazena v mapě. Součástí výstupu lokace IP adresy je i výpis z databáze WHOIS, která slouží k evidenci údajů o majitelích internetových domén a IP adres. Co vše se dá zjistit z IP adresy? Z IP adresy směrovače zjistí, kdo je poskytovatelem vašeho připojení k internetu a také se dozví, kde se asi přibližně nacházíte. Dále budou schopni identifikovat čtvrť či městskou část, ve které bydlíte, ale již nikoliv váš dům.

Jak nastavit zabezpečení Wi-Fi TP Link?

Po přihlášenído bezdrátového směrovače, který v defaultním nastavení TP-LINKu naleznetena adrese http://192.168.1.1/, stačí zvolit záložku Bezdrátová síť (Wireless) a zde volbu Zabezpečení (Wireless Security). Poté je třeba vybrat vhodný typ zabezpečení, nastavit heslo a uložit. Pokud jde o to, jak nastavit wi-fi na 2 4 ghz? Zvolte položku Pokročilá nastavení. Pokračujte na Bezdrátová nastavení a vyberte Bezdrátový signál. U položky Bezdrátová frekvence 2,4 GHz je možní změnit frekvenci v řádku Kanál. Zvolte položku Ručně a z roletky vyberte jeden z možných kanálů.

Jak Zaheslovat pripojeni k routeru?

Vyhledejte sekci Wireless (WiFi, WLAN), Security a vyhledejte položku WPA/WPA2. Toto WPA zaškrtněte a vyplňte v políčku password vaše heslo do WiFi sítě. Heslo by mělo obsahovat minimálně 8 znaků. Pak už jen stačí uložit nastavení a restartovat router. Může se také zeptat, jak najdu ssid? Jak zjistit, jaké je moje SSID

Nejjednodušší způsob, jak zjistit, jak se jmenuje naše síť (SSID) převrátit router. Ve spodní části najdete název sítě spolu s výchozím heslem, což je heslo, které musíme vždy změnit, pokud nechceme, aby do naší sítě měl přístup soused se špatnými úmysly.

Jak vybrat SSID?

Jak vybrat SSID sítě Wi-Fi?

  1. Nikdy neuvádějte osobní údaje, jako je vaše skutečné jméno, adresa, datum narození atd.
  2. Zaměřte se na jedinečné, ale nezapomenutelné.
  3. Nikdy nevytvářejte SSID související se síťovým heslem.
  4. Vyvarujte se provokativních SSID, díky nimž by se vaše síť mohla stát hlavním cílem hackerů.

By Batory Fauteux

Jak zjistit Product Key na Windows 7? :: Co znamená varovani o soukromi u Wi-Fi?
Užitečné odkazy