Domovská stránka > K > Kdo Je Správce Domény?

Kdo je správce domény?

Správci domén nejvyšší úrovně jsou tedy národní registry pro konkrétní státy a EU (CZ. NIC, SK-NIC, EURID ad.) a také centrální registr nadnárodních (generických) domén ICANN. Komunikaci s těmito subjekty ohledně domén obvykle zprostředkovává registrátor či subregistrátor (více si o nich řekneme níže).

Přečtěte si více

Jak zjistit IP adresu z doménového jména?

Zjištění IP adresy domény na Windows

Stiskněte na klávesnici win+R a do zobrazeného textového pole zadejte cmd. Zobrazí se Vám černá příkazová řádka, kam napište ping mezera doména. Tedy například: ping eshopsystem.cz a stiskněte enter. Následně se Vám zobrazí IP adresa dané domény (serveru).
Jak zjistit MX zaznam? Vyhledání MX záznamu pomocí nslookup

  1. V nabídce Start klepněte na položku Run a do pole Open zadejte příkaz cmd. Spustí se nástroj Command line.
  2. Zadejte do příkazového řádku příkaz nslookup.
  3. Zadejte do příkazového řádku příkaz set type=MX.
  4. Zadejte do příkazového řádku příkaz pantherstudio.cz.

Jak zjistit název zařízení v síti?

Pro tenhle účel existují různorodé programy pod názvem „scanner“. „IP scanner“ či „network scanner“. Dělají v zásadě to, že projdou všechny IP adresy v rámci vaší (lokální) sítě a pokud se zjistit, zda na těchto IP adresách něco je (správněji zda něco reaguje)a vytvoří seznam. Kde najdu typ počítače? Klikněte na tlačítko Start a do pole pro vyhledávání zadejte Systémové informace. V seznamu výsledků vyhledávání klikněte v části Programy na položku Systémové informace, tím zobrazíte okno Systémové informace. V části Systém hledejte text Model:.

Můžete se také zeptat, jak pojmenovat počítač?

Přejmenování počítače s Windows 10

  1. Vyberte Start > Nastavení > Systém > O systému.
  2. Vyberte Přejmenovat tento počítač.
  3. Zadejte nový název a vyberte Další. Můžete být vyzváni, abyste se přihlásili.
  4. Vyberte Restartovat nyní nebo Restartovat později.
Když to vezmeme v úvahu, jaké domény rozlišujeme? Rozlišují se 2 druhy, a to geografické (pro Českou republiku „cz“) a generické („com“, „info“ či „org“ a další). Příklad: www.jmenowebu.cz. Doména II. řádu – jedná se o nejdůležitější typ, protože je to samotný název stránek.

A další otázka, jak vypadá doména?

Doménové jméno sestává z několika částí (řádů) oddělených tečkami. Části jsou seřazeny od nejkonkrétnější po nejobecnější - první část např. www označuje jeden konkrétní počítač a poslední část např. cz označuje celou skupinu počítačů nebo sítí v internetu. Jaký je rozdíl mezi doménou a IP adresou? Systém DNS umožňuje přiřadit k číselné IP adrese určité symbolické jméno, takzvané doménové jméno, které si uživatelé snadno zapamatují a často jej dokáží intuitivně napsat například do webového prohlížeče.

Jak si vytvořit vlastní doménu?

Aby se toto dalo zajistit, musí si každý tzv. zaregistrovat doménu, na které má jeho web fungovat. Není to nic složitého, prostě vyplníš registrační formulář u některého z pověřených registrátorů domén. Aby zvolená doména byla opravdu tvoje, je potřeba, aby ji už neměl zaregistrovanou někdo jiný.

By Estelle

Jak pridat Seznam Email do Macbooku? :: Jak odblokovat iPhone bez iTunes?
Užitečné odkazy