Domovská stránka > C > Co Musí Obsahovat Pohlednice?

Co musí obsahovat pohlednice?

Pohlednice bývají většinou rozdělené na dvě části - v pravé jsou linky, kam se píší údaje o adresátovi. Na levé straně je prázdné místo, kam můžete napsat zprávu, hádanku, nebo nakreslit obrázek.

Přečtěte si více

Co se píše na pohlednice?

Nezapomeňte, že:

  1. Pohled je osobní psaní a tak k němu i přistupujte. Nepište stejný text na deset pohledů různým lidem. Snažte se propojit s příjemcem.
  2. Máte omezený prostor, proto buďte struční, jasní a výstižní
  3. Krátké věty se lépe čtou než košatá souvětí.
Jak určit cenu pohlednice? Cena se určuje na základě několika hlavních atributů. Nejdůležitější je četnost výskytu. Čím častěji je pohlednice ve sbírkách, objevuje se u prodejců nebo na aukčním trhu, tím je její hodnota nižší. Dalším parametrem je atraktivita oblasti, ze které pohlednice pochází.

Co je to Postcrossing?

Postcrossing je projekt umožňující výměnu pohlednic mezi registrovanými uživateli z celého světa. Hlavním jazykem projektu je angličtina. Co napsat na tábor? Na pohlednice a do dopisů pište hlavně pozitivně – psaní o stýskání by dítě mohlo rozesmutnit. Nemusíte psát dlouhé dopisy, snáze se vám budou psát pohlednice s kratším textem (a pro menší děti jsou i čtivější). Vyberte ty s motivem oblíbeného hrdiny, zvířat či se zábavnými ilustracemi.

Může se také zeptat, kam se píše adresát v dopise?

Náležitosti poštovní zásilky

  1. v pravé dolní čtvrtině poštovní adresa adresáta,
  2. v pravé horní čtvrtině poštovní známky,
  3. v levé horní čtvrtině poštovní adresa odesílatele; pod ní poznámky nebo nálepky týkající se zvolené poštovní služby, obsahu poštovní zásilky nebo způsobu, jakým se má s poštovní zásilkou zacházet.
Jak poslat pohlednici? V případě zasílání pohledu po ČR máte také 2 možnosti – buď pohled poslat „pomalou poštou“, ekonomicky – 19 Kč nebo B známka. Pokud chcete poslat pohled „rychlou poštou“, prioritně, pak nalepte známky v hodnotě 26 Kč (nebo A známku) a pod známku napište „D+1“.

Můžete se také zeptat, jak nadepsat pohled ze zahranici?

Na řádky pod sebe napište oslovení (volitelné), jméno adresáta, ulici s číslem popisným, PSČ a město. V případě, že posíláte zásilku do/ze zahraničí, připište pod adresu ještě cílovou zemi (ideálně v angličtině, popř. jazyce cílové destinace). Jak se píše adresa na pohled? Adresa se obvykle píše na pravou dolní polovinu pohledu. Uprostřed pohledu zpravidla bývá natištěná linka, která odděluje pravou a levou stranu. Pokud ne, představte si, že pohled dělí uprostřed pomyslná čára na levou a pravou část. A právě pravá strana je ta, kam napíšete adresu.

Můžete se také zeptat, jak vytvořit vlastní pohlednici?

Jak si udělat pohlednici online

  1. Zvolte formát. Vyberte formát na hlavním panelu nebo vyhledejte šablonu na kartě Osobní.
  2. Vyberte šablonu. S tolika šablonami, ze kterých si můžete vybrat, můžete vytvořit nádhernou pohlednici.
  3. Přizpůsobení Přizpůsobte svůj design, aby byl ještě přizpůsobenější.
  4. Stáhnout a sdílet.

By Viveca

Co se vyplatí sbírat? :: Co je podcast na Instagramu?
Užitečné odkazy