Domovská stránka > J > Jaké Jsou Výhody Na Publikování Na Vlastní Doméně?

Jaké jsou výhody na publikování na vlastní doméně?

Publikování na vlastní doméně

Výhodou pak je, že publikace na vlastní doméně působí profesionálnějším dojmem. Máte také větší kontrolu nad provozovaným systémem. Pokud budete chtít na vlastní doméně pouze provozovat blog, je možné tuto funkci realizovat i bez zakoupení hostingu.

Přečtěte si více

Jak fungují domény?

Doménové jméno je jednoznačné a jedinečné jméno přiřazené ke konkrétnímu hostingu, řečeno zjednodušeně. Hosting má svou IP adresu, a podle té doména pozná, jaký web má zobrazit a kde ho najít. Doménové jméno nahrazuje IP adresu, kterou by jinak bylo těžké si zapamatovat. Proč si k hostingu ještě registrujeme doménu? Stálá adresa pro vaši prezentaci. Jako držitel domény máte kontrolu nad svými daty. Držitelem doménového jména můžete být dlouhodobě a plynule jeho platnost prodlužovat. I když se například změní registrátor nebo poskytovatel webhostingu, doména zůstává pod vaší kontrolou.

Podle toho, jak vybrat správný název domény?

Čím kratší název domény zvolíte, tím lepší. Příliš dlouhá doména rovněž dává příležitost různým omylům, překlepům a nedorozuměním. Kratší název se lépe pamatuje, dobře se vejde na propagační materiály a snáze se sděluje rozhovorem. Příliš dlouhá doména rovněž dává příležitost různým omylům, překlepům a nedorozuměním. Také, kdo je majitelem domény? Držitelem domény je vždy ta osoba nebo organizace, které je uvedena v databázi „továrny“ (centrálního registru) a je vždy tvořena jménem, emailovou adresou a dalšími údaji. Toto je velmi důležité! Něco jiného je to, kdo se o doménu stará prostřednictvím svého účtu u registrátora.

Co je potřeba na registraci domény?

Postup registrace nové domény

  1. Po objednání registrace nové domény a schválení objednávky Vám na e-mail, který jste vyplnili v objednávce, přijde výzva k úhradě.
  2. Jakmile přijmeme a zpracujeme Vaši platbu, požádáme příslušného registrátora o registraci dané domény.
  3. O dokončení registrace informujeme e-mailem.
Jak zjistit platnost domény? Den expirace domény je možné zjistit ve WHOIS databázi centrálního registru CZ. NIC (www.nic.cz). Stačí pouze zadat jméno domény do pole pro vyhledávání. Datum expirace je uveden ve výpisu detailu domény.

Jak kontaktovat vlastníka domény?

Kontaktovat majitele můžete i korespondenčně. To však může být složité, pokud se jedná o zahraniční doménu, nebo cizince. V krajním případě se obraťte na registrátora domény. Jeho prostřednictvím se spojíte s majitelem. Když to vezmeme v úvahu, jak převést doménu na nového majitele? Změna držitele domény

  1. Jděte do sekce Domény / Změny v registru.
  2. V kolonce Typ objektu vyberte doména, její název vepište do kolonky Název.
  3. Na následující stránce můžete zkontrolovat aktuální údaje, úpravu údajů zahájíte tlačítkem Změnit údaje.
  4. U většiny doménových koncovek rovnou přepisujete konkrétní údaje, u .
před 7 dny

Jak převod domény z Webnode?

K převedení domény pod správu Webnode a k provozu vašich stránek na ní je potřeba mít aktivní Prémiové služby. Převod domény je zdarma, je potřeba uhradit pouze cenu za roční registraci domény. Převodem se samozřejmě registrace o rok prodlouží, takže neplatíte nic navíc (v případě .

By Hymie Vicker

Kde najdu Obnovovaci klíč? :: Kde je nejlepší koupit doménu?
Užitečné odkazy