Domovská stránka > J > Jaké Jsou Výhody Laserové Tiskárny?

Jaké jsou výhody laserové tiskárny?

Výhody laserové tiskárny

Laserová tiskárna se vyznačuje především rychlostí a vysokou kvalitou tisku. Laserový paprsek se pohybuje velmi rychle, a to rychlostí až 60 stran za minutu. Pro větší objemy tisku je proto tento typ tiskárny ideální. Hlavní výhodu ale poznáte na vaší peněžence, jsou jí nízké provozní náklady.

Přečtěte si více

Co to je tiskárna?

Počítačová tiskárna je periferní výstupní zařízení, které slouží k přenosu dat uložených v elektronické podobě na papír nebo jiné médium (fotopapír, kompaktní disk apod.). Tiskárnu připojujeme k počítači, ale může fungovat i samostatně (přímý tisk přes USB nebo Bluetooth, síťová tiskárna apod.) Proč se používá při tisku na barevné inkoustové a laserové tiskárny zásobník s černou barvu? Jedná se vlastně o speciální režim tisku, kdy tiskárna nechává do trysek tiskové hlavy nasát větší množství inkoustu. Ten sám o sobě totiž obsahuje i rozpouštědla, která pomáhají uvolnit zaschlou barvu z dřívějšího použití.

Co je lepší laserová nebo inkoustová tiskárna?

Laserová tiskárna je oproti inkoustové dražší. Pokud tisknete častěji, bude vám vyhovovat její rychlejší tisk oproti inkoustové tiskárně. Výhoda jsou také nižší pořizovací náklady na tisk. Toner je sice v mnoha případech dražší než inkoustová cartridge, ale v porovnání cena/počet vytisknutých stran vychází vždy lépe. Jaké jsou typy tiskáren? Typy tiskáren podle technologie tisku:

  • Laserové tiskárny. LED tiskárny.
  • Inkoustová tiskárna. Inkoustové tiskárny s tankovým systémem.
  • Jehličková tiskárna.
  • Termotiskárny. Tiskárny na přímý termotisk. Tiskárny na termotransferový tisk. Termosublimační tiskárny.
  • 3D tiskárny.

Tak kdy se vyplatí laserová tiskárna?

Laserová tiskárna je vhodná především pro větší objemy tisku, jelikož má nízké provozní náklady. Paradoxně je ale vhodná i pro ty, kteří tisknou jen občas, protože, na rozdíl od inkoustových tiskáren, u ní nedochází k vysychání náplně. Toner je jemný suchý prášek, takže je možné ho mít v tiskárně i několik let. Jak dlouho vydrží laserová tiskárna? Jak dlouho ale vydrží náplně do laserových tiskáren? Nabízí se jednoduchá odpověď – tak dlouho, dokud je nevypotřebujete. Přímo na obalu nebo produktové kartě v e-shopu je u každého toneru uveden počet stran, který s tonerem potisknete při 5% pokrytí papíru. Pokud tedy tisknete hodně a často, počty jsou jasné.

Co je to laserová tiskárna?

Laserová tiskárna je druh počítačové tiskárny, pracující na podobném principu jako kopírka. Laserový paprsek vykresluje obrázek na světlocitlivý válec, na jehož povrch se poté nanáší toner. Ten se uchytí jen na osvětlených místech, obtiskne se na papír a na závěr je k papíru tepelně fixován. Pokud jde o to, co je to led tisk? LED tiskárna kombinuje vysokou rychlost s relativně nízkou cenou. Funguje na principu fotoelektrického jevu – v místě, kde má vzniknout obraz, je obrazový válec osvětlován řadou světelných diod. Pak se na osvětlená místa napráší toner a za zvýšené teploty obtiskne na papír.

Tak kde se používá jehličková tiskárna?

Tiskárny s jehličkovou technologií sice nabízí nižší kvalitu tisku (hodí se pouze k tisku textu), skvěle však poslouží pro tisk více kopií. Najdou uplatnění zejména při tisku speciálních formulářů a dlouhých seznamů (sestav do účetnictví). Mají nízké náklady na tisk.

By Pain

Jak zrychlit Chrome Android? :: Proč je iPhone lepší než Samsung?
Užitečné odkazy