Domovská stránka > K > Kde Najdu Obnovovaci Klíč?

Kde najdu Obnovovaci klíč?

Ve svém účtu Microsoft: Přihlaste se ke svému účtu Microsoft na jiném zařízení a vyhledejte obnovovací klíč. Pokud máte moderní zařízení, které podporuje automatické šifrování zařízení, bude obnovovací klíč nejpravděpodobněji ve vašem účtu Microsoft. Další informace najdete v tématu Šifrování zařízení v Windows.

Přečtěte si více

Jak spustit BitLocker Windows 10?

Nebo můžete vybrat tlačítko Start a potom v části Systém Windows vybrat Ovládací panely. V Ovládacích panelech vyberte Systém a zabezpečení a pak v části nástroj BitLocker Drive Encryption vyberte Spravovat nástroj BitLocker. Může se také zeptat, jak odemknout disk bitlocker? Pokud se stav zobrazuje jako zablokovaný, bude jej třeba odblokovat prostřednictvím následujícího příkazu pomocí vašeho obnovovacího hesla: manage-bde -unlock c: -rp heslo pro obnovení číslic 48.

Pokud jde o to, co je to bitlocker?

BitLocker je nástroj pro šifrování disků a diskových svazků, vyvíjený společností Microsoft. Je integrován ve vybraných verzích operačního systému Windows a jeho účelem je ochrana dat uložených na discích před neoprávněným přístupem. Co je obnovovací klíč? Je součástí pouze vyšších verzí a není obsažena ve verzi Home. Je výborná pro ochranu dat, pokud o počítač přijdete a někdo by chtěl data zcizit, bude počítač muset odemknout heslem / PINem / biometricky. Pokud by disk vyjmul, nebo zcizil jen samotný pevný disk, ten bude po připojení do jiného zařízení nečitelný.

Můžete se také zeptat, jak vypnout bitlocker?

Pokud chcete z nějakého důvodu vypnout šifrování jednotky nástrojem BitLocker přejděte do »Ovládací panely | Systém a zabezpečení | Nástroj BitLocker Drive Encryption«, vyberte jednotku kde chcete šifrování vypnout a klikněte na odkaz »Vypnout nástroj BitLocker«. Jaký je rozdíl mezi šifrováním pomocí nástrojů EFS a BitLocker? EFS šifruje jednotlivé soubory

Spíše než šifrování celé jednotky používáte k šifrování jednotlivých souborů a adresářů EFS jeden po druhém. Pokud je nástroj BitLocker systémem „nastav to a zapomeň“, vyžaduje systém EFS, abyste ručně vybrali soubory, které chcete zašifrovat, a toto nastavení změňte.

Také, jak zapnout šifrování?

Zapnutí šifrování zařízení

  1. Přihlaste se do Windows pomocí účtu správce (možná se budete muset odhlásit a znovu přihlásit kvůli přepnutí účtů).
  2. Vyberte tlačítko Start a potom vyberte Nastavení > Aktualizace a zabezpečení > Šifrování zařízení.
  3. Pokud je šifrování zařízení vypnuté, vyberte možnost Zapnout.
Pokud jde o to, jak šifrovat soubory? Klikněte pravým tlačítkem na soubor nebo složku (nebo je stiskněte a podržte) a vyberte Vlastnosti. Vyberte tlačítko Upřesnit a zaškrtněte políčko Šifrovat obsah a zabezpečit tak data. Výběrem tlačítka OK zavřete dialogové okno Upřesnit atributy, vyberte Použít a pak vyberte OK.

Jak zapnout BitLocker bez TPM?

Vyberte „Konfigurace počítače| Šablony pro správu | Součásti systému Windows | Šifrování jednotky pomocí služby BitLocker" a přejděte do okna „Nastavení Ovládacích panelů: Povolit pokročilé možnosti správy". Zde nastavte volbu „Povoleno" a zatrhněte možnost „Povolit nástroj BitLocker bez kompatibilního čipu TPM".

By Derron Uutela

Kam se ukladaji Vystrizky? :: Jaké jsou výhody na publikování na vlastní doméně?
Užitečné odkazy