Domovská stránka > K > Kde Je Nejlepší Koupit Doménu?

Kde je nejlepší koupit doménu?

Domény nehledejte v regálech v obchoďáku, stejně jako z nich nedělejte vědu. Kupují se (neboli registrují se) přes internet na stránkách poskytovatelů domén. Například Forpsi.com nebo Wedos.cz kde nakupuji i já. Nebo Cesky-hosting.cz/domeny.

Přečtěte si více

Také, jak zjistit volnou doménu?

Do jediného pole vepíšete všechny domény s koncovkami a aplikace domeny.cz ověří, zda jsou volné k registraci. Zadejte názvy domén včetně koncovek, každou na jeden řádek. Jak si zřídit doménu? Pro registraci jména domény je potřeba nejprve zaregistrovat tzv. kontakt, který obsahuje údaje o osobě, která bude uvedena v registru společně s jménem domény jako její držitel, administrativní kontakt nebo technický kontakt.

A další otázka, co je to vlastní doména?

Doména je adresou, která většinou odkazuje na webové stránky, elektronický obchod nebo emailové adresy. Je to de facto vaše adresa na internetu, podobně jako ulice, číslo a město označují fyzickou adresu v reálném světě. Pokud si někdo zapamatuje vaši doménu, může vás na internetu snadno najít. A další otázka, jak vybrat registratora domény? Velmi důležitým kritériem při výběru domény je administrátorské rozhraní. Většinou registrátoři nabízejí přehledné a jednoduché ovládání, kde si většinu nastavení a změn můžete udělat sami. Ti, kteří to neumožňují, nabízí možnost poslat požadavek na podporu a sami vám vše nastaví.

Kde je registrována doména?

Držitele českých domén lze zjistit v centrálním registru českých domén, který se nazývá CZNIC a je k dispozici na adrese nic.cz. Do vyhledávacího políčka si zadejte hledanou doménu a ve výsledku vyhledávání uvidíte kdo je držitel domény. Lze ho ještě rozkliknout a vidět podrobnější údaje. Lidé se také ptají, jak zjistit obsazenost domény? NIC. Do vyhledávacího políčka „Vyhledávání v registru“ na stránce www.nic.cz zadejte název požadované domény a ve výsledku naleznete veškeré informace o doméně. Pro bližší informaci o vlastníkovy je potřeba rozkliknout název kontaktu v řádku Držitel.

A další otázka, jak registrovat doménu zdarma?

Doménu obvykle není možné získat zdarma. Obecné domény jako . cz nebo . eu se dají zaregistrovat od 50 až 150 korun, zatímco u speciálních a originálních domén jako . Jak zjistit dostupnost webu? Zřejmě nejjednodušší možností, jak zjistit funkčnost nějakého webu na internetu, je použití speciálního webu, který dokáže zjistit funkčnost ostatních webů. Jednou z nejpopulárnějších služeb tohoto typu je web Down for everyone or just me (označovaný rovněž i jako isup.me).

Jak spravovat doménu?

Dobrý den, ohledně správy domény se budete muset obrátit na toho, kdo Vám doménu u WEDOS registroval a správa domény je možná z jeho zákaznickém účtu popř. nasdílením oprávněnému uživateli. Jako majitel domény však máte i možnost doménu převést pod svůj účet přes autorizační heslo.

By Bidget

Jaké jsou výhody na publikování na vlastní doméně? :: Jak vypnout příběhy na FB?
Užitečné odkazy