Domovská stránka > K > Kdo Má Datovou Schránku?

Kdo má datovou schránku?

Povinně ze zákona mají datovou schránku zřízeny všechny orgány veřejné moci, právnické osoby zapsané v obchodním rejstříku, advokáti, daňoví poradci a insolvenční správci. Ostatní si jí mohou dobrovolně zřídit a případně jí kdykoliv znepřístupnit.

Přečtěte si více

Jak připojit datovou schránku?

Po úspěšném zřízení je uživatel přesměrován do nové schránky. Schránku je ale nutné ještě připojit v okně Portálu občana pomocí volby Připojit nově vytvořenou schránku. v okně Portálu občana. Zde si uživatel může zvolit způsob přihlášení a zadat přístupové údaje ke své datové schránce. A další otázka, jak se přihlásit do datové schránky z mobilu? Do datové schránky se pak už kdykoliv přihlásíte pomocí mobilního telefonu nebo tabletu. V záložkách na www.mojedatovaschranka.cz zvolíte možnost přihlášení přes Mobilní klíč. Vygeneruje se vám QR kód, který v aplikaci Mobilní klíč naskenujete a na počítači se vám otevře datová schránka.

Jak znovu aktivovat datovou schránku?

Zadejte ID virtuální obálky a ID datové schránky, které jste získali při vyplnění žádosti o přístupové údaje. Oba údaje jsou povinné. Po stisknutí tlačítka budou zobrazeny přístupové údaje k Informačnímu systému datových schránek. Jak znepřístupnit datovou schránku? Znepřístupnění datové schránky

Schránky zřízené na vlastní žádost (zejména schránky fyzických a podnikajících fyzických osob) lze kdykoliv znepřístupnit, stačí zajít na nejbližší Kontaktní místo Czech POINT. Pokud si to rozmyslíte, můžete na stejném místě opět schránku zpřístupnit.

A další otázka, jak změnit heslo do datových schránek?

8.2.1.1.Jak změníte heslo k Vaší datové schránce

  1. Klepněte na záložku Nastavení a dále pak v levém sloupci na odkaz Možnosti přihlášení a dále pak spusťte příkaz Změna hesla.
  2. V pravé části okna tlačítko změnit heslo.
  3. Otevře se okno pro změnu hesla.
Lidé se také ptají, jak vybírat datovou schránku? Žádost o přístupové údaje pro tyto osoby lze podat buď na kontaktním místě veřejné správy, kam se dostaví společně oprávněná i pověřovaná osoba, kde podepíší žádost o přístup do datové schránky a souhlas s pověřením nebo vyplněním elektronického formuláře žádosti s jeho následným odesláním.

Tak jak odeslat dokument do datové schránky?

Odesílání Poštovních datových zpráv na smlouvu

Po zadání identifikační čísla datové schránky vyplňte registrační formulář pro objednání služby. Po vyplnění povinných údajů vám odešleme do vaší datové schránky datovou zprávu s kontrolním PIN kódem. PIN kód slouží k dokončení objednávky a aktivaci služby.
Jak si založit datovou schránku online? Jak založit datovou schránku

  1. Otevřete si Portál občana. Portál občana.
  2. Založte si datovou schránku. Na úvodní stránce najdete informace ohledně zřízení datové schránky fyzické osoby.
  3. Přidejte si datovou schránku do svého účtu.
  4. Aktivujte si upozornění na zprávy.

Co lze vyřídit přes datovou schránku?

Přes datovou schránku můžete zažádat i o vydání občanského průkazu. Dále můžete zažádat o vydání voličského průkazu nebo třeba zjistit informace o přestupcích, které jste spáchali na silnicích. Kompletní seznam možností využití datových schránek je k dispozici na webu datoveschranky.info.

By Quintus Poudrier

Kde je Záloha WhatsApp? :: Jak dlouho trvá doručení do datové schránky?
Užitečné odkazy