Domovská stránka > J > Jak Dlouho Trvá Doručení Do Datové Schránky?

Jak dlouho trvá doručení do datové schránky?

Zřízení datové schránky trvá několik dní, pak vám přijdou na e-mail, nebo poštou (podle toho, jakou variantu při podání žádosti zvolíte) přístupové údaje. Přístupové heslo je potřeba při prvním přihlášení do datové schránky změnit. Standardně se pak heslo mění každých devadesát dní.

Přečtěte si více

Jak najít číslo datové schránky?

ID schránek jednotlivých úřadů si lze přednastavit v agendě Globální nastavení v sekcích Daně2, Mzdy1 a Intrastat. Podle toho, kde se přihlásit do datové schránky? Přihlašovací formulář

Doporučujeme přihlášení IDENTITOU OBČANA – snadným a zaručeným způsobem, jak se připojit k on‑line službám státu. Tlačítkem Přesměrování na službu Identita občana budete přesměrováni na národní bod pro autentizaci, s možností výběru způsobu přihlášení, např. Mobilním klíčem eGovernmentu.

Co dělat když jsem zapomněl heslo do datové schránky?

Pokud Vás zlobí paměť a potřebujete občas resetovat heslo Vaší datové schránky, nezbyde, než zajít na kontaktní místo veřejné správy Czech POINT. Po kontrole totožnosti Vám bude heslo resetováno a vygenerováno nové. To Vám bude zasláno elektronicky tzv. virtuální obálkou. Jak otevřít datovou schránku? Nejjednodušším způsobem je požádat o založení datové schránky na kontaktním místě Czech POINT. O datovou schránku můžete také požádat: Osobně - Vyplněnou žádost předáte na podatelnu Ministerstva vnitra. Poštou - Vyplněnou žádost s úředně ověřeným podpisem pošlete na adresu Ministerstva vnitra.

Kolik se plati za datovou schránku?

Datová schránka je pro fyzické osoby nepovinná, zřizuje se výhradně na žádost fyzické osoby. Fyzická osoba má nárok na zřízení jedné datové schránky. Zřízení i užívání datové schránky je bezplatné. Co chodí do datové schránky? Datová schránka slouží mimo jiné také ke komunikaci s orgány veřejné moci - např. policie, soudy, ministerstva, exekutoři, stavební úřady, obecní a krajské úřady (pro zjednodušení jim souhrnně říkejme "úřady").

Může se také zeptat, jak fungují datové schránky?

Datová schránka je v podstatě svým fungováním podobná e-mailu, má ale některá specifika: Právnické osoby (firmy) a orgány veřejné moci (OVM) mají pouze jednu schránku pro celou organizaci. Zprávy tedy neadresujete konkrétní osobě, ale organizaci. Veškerá komunikace funguje přes centrální systém datových schránek. Co je číslo datové schránky? Datová schránka je v českém právním řádu od roku 2009 definována jako elektronické úložiště speciálního typu zřízené podle příslušného zákona č. 300/2008 Sb., které je určeno k doručování elektronických dokumentů mezi orgány veřejné moci na straně jedné a fyzickými a právnickými osobami na straně druhé (od 1.

Jak zjistit uživatelské jméno datové schránky?

Uživatelské jméno jste obdrželi spolu s údaji o zřízení datové schránky, heslo jste si již vytvořili sami při prvním přihlášení ke schránce prostřednictvím přiděleného hesla dočasného. PŘIHLÁŠENÍ MOBILNÍM KLÍČEM – přihlašování sejmutím QR kódu pomocí aplikace Mobilní klíč eGovernmentu z mobilního zařízení.

By Oatis

Kdo má datovou schránku? :: Jak vypnout synchronizací emailu?
Užitečné odkazy