Domovská stránka > J > Jak Vyčistit Schránku Windows?

Jak vyčistit schránku Windows?

Smazání historie schránky

Stiskněte klávesovou zkratku [Windows]+[I] a v aplikaci Nastavení přejděte na »Systém | Schránka«. V části Vymazat data ze schránky klikněte na tlačítko »Vymazat«.

Přečtěte si více

Jak najít schránku v počítači?

Pokud se chcete dostat do historie schránky, stiskněte Windows klávesa s logem + V. Z historie schránky můžete často používané položky vložit a připnout tak, že vyberete jednotlivé položky z nabídky schránky. Jak vymazat obsah schránky Windows? Nejprve otevřete aplikaci pro nastavení PC a přejděte na „Systém -> Schránka“. Na pravém panelu posuňte úplně dolů a klikněte na tlačítko „Vymazat“ zobrazí se přímo v části „Vymazat data ze schránky“.

Pokud jde o to, co je schránka v pc?

Schránka (anglicky clipboard) je v informatice prvek aplikace nebo shellu, který uživateli umožňuje v rámci jednoho programu (schránka aplikace) nebo mezi programy (schránka shellu) pohodlným způsobem přenášet data. Jak vyvolat historii? Pokud jste až do teď využívali pro kopírování a vkládání klávesové zkratky Ctrl + C, respektive Ctrl + V, můžete tak činit i nadále. Avšak pokud budete chtít vyvolat historii, potom použijte klávesovou zkratku Win + V.

Co je Schranka?

Schránka je pevný, většinou vápenatý obal některých živočichů, například měkkýšů, korálů a dalších živočichů. Podle toho, jak zobrazit obsah schránky windows? Vyhledejte Nastavení schránky a zapněte možnost Historie schránky.

  1. Aktivujte funkci Historie schránky v Nastavení schránky.
  2. Zkratkou Windows + V pak můžete otevřít rozšířenou schránku a vybrat z posledních položek.
  3. Do schránky můžete vkládat text, formátovaný text, obrázky atd.

Co znamená zkopírovat do schránky?

Kopírování dat do schránky (CTRL+C)

Kopírováním dat do schránky se rozumí vytvoření kopie označeného textu, obrázku nebi jiných dat ve schránce, přičemž to, co bylo do schránky zkopírováno, zůstane v dokumentu na původní pozici nezměněno.
Jak kopírovat do schránky? Otevřete soubor, ze kterého chcete zkopírovat položky. Vyberte první položku, kterou chcete zkopírovat, a stiskněte Ctrl+C. Pokračujte v kopírování položek ze stejných nebo jiných souborů, dokud neshromaždíte všechny položky, které chcete. Schránka Office může obsahovat až 24 položek.

Jak vymazat Ctrl C?

Používání schránky Windows

  1. schránku otevřeme pomocí zkratky WIN + V;
  2. ukládá se do ní vše, co uchopíme: pomocí CTRL + C;
  3. vložíme do finálního dokumentu kliknutím na položku;
  4. položku odstraníme či připneme výběrem Odstranit či Připnout z menu pod třemi tečkami vpravo nahoře u položky.

By Fiorenza

Jak vložit text ze schránky? :: Jak připravit notebook na reklamaci?
Užitečné odkazy