Domovská stránka > J > Jaký Pevný Internet?

Jaký pevný internet?

Pevné ADSL připojení

Vybírejte nejlépe s Wi-Fi routerem. Nabízí kromě možnosti bezpečného připojení přes kabel i pomocí bezdrátové Wi-Fi sítě. Tento pevný internet na doma je výrazně stabilnější než Wi-Fi či mobilní internet. Stejně jako u kabelového připojení je odolný proti nepřízním počasí.

Přečtěte si více

Co to je kabelové připojení?

Internetové připojení přes kabelovou televizi (CATV) patří mezi velice oblíbené způsoby připojení k celosvětové síti. Jeho výhodou jsou vysoké rychlosti v obou směrech (stahování dat i nahrávání; downstream, upstream), nízké odezvy a vysoká spolehlivost. Pro připojení přes CATV není potřeba telefonní linka. Co je bezdrátové připojení k internetu? Připojení k internetu na bezdrátové síti (Wi-Fi) funguje na principu přenosu dat vzduchem. Tato technologie umožňuje levné, ale přitom stabilní rychlé připojení všude tam, kde není dostupná optická internetová síť.

Jak si vyrobit domácí telefon?

Do dna obou něčím špičatým (třeba nůžkami nebo velkou jehlou) udělejte malou dírku. Dírkami provlečte provázek nebo nit a zauzlete, aby kelímky držely. Pak si s kamarádem uchopte každý jeden kelímek, který je zároveň sluchátkem i mluvítkem, pořádně napněte provázek a můžete telefonovat. Haló! Jak funguje Splitter? Splitter odděluje pásma telefonu a ADSL, ale je zapojen jen jako dolní propust směrem k telefonu. Do zdířky označené modem pouští celé pásmo a horní propust je až v ADSL modemu. Do zdířky phone pouští jen dolní pásmo, aby telefon nebyl rušen. Další funkcí je impedanční přizpůsobení linky.

Když to vezmeme v úvahu, co to je splitter?

Splitter je šedá krabička, kterou jste obdrželi v samoinstalačním balíčku. Do této krabičky vede kabel propojující pevnou linku (hlasové služby) a datové připojení. Je to tedy „rozdělovač“, který zařídí oddělení linky na „hovorovou“ a „internetovou“ linku. V případě tarifu bez pevné linky splitter nebudete potřebovat. Jaký kabel na telefon? - Doporučujeme kupovat vždy značkové datové kabely. Kvalita provedení, kvalita materiálů i konektoru je nesrovnatelná. - Vybírejte kabely, která zvládnou přenést co největší výkon (W) a co největší proud (A). - Pokud váš mobil zvládá rychlé nabíjení, určitě doporučujeme kabel pro rychlé nabíjení.

Jak dlouho trva zapojeni internetu?

Obvykle trvá zhruba 90 minut. Před začátkem instalace se s technikem domluvíte na umístění venkovní antény, modemu a technik zkontroluje, zda je u vás dostatečný signál pro používání služby Pevný internet. Vše potřebné si technik přiveze s sebou. Jak funguje internet od O2? Mezi hlavní výhody této technologie patří vysoká rychlost, stabilita a bezpečnost připojení. O2 Internet umožňuje připojení o rychlosti až 8 Mb/s, pro zákazníky, kteří potřebují připojení pro větší množství počítačů nebo mají vyšší nároky na rychlost, je vhodný tarif O2 Internet Pro s rychlostí až 16 Mb/s.

Jak funguje WWW?

WWW umožňuje přenos hypertextových souborů=webových stránek. Funguje na principu klient/server. To znamená: dokumenty jsou uloženy na serverech, ostatní počítače (třeba ten váš) posílají serverům požadavky na dokumenty=stránky, a servery jim vyžádané stránky posílají zpět.

By Crosley

Jak připojit druhý SATA disk? :: Jak připojit telefonní kabel?
Užitečné odkazy