Domovská stránka > C > Co Je To Formát Mp3?

Co je to formát MP3?

Formát MP3 je určen k nahrávání a poslechu hudby (zvuku). Formát MP3 je pouze jedním z řady MPEG (Motion Picture Experts Group) formátů. Původně byl formát MPEG používán pro vysokou kompresi videa a už málo kdo ví, že byl a je používán také k vysoké a velmi kvalitní kompresi zvuku.

Přečtěte si více

Může se také zeptat, jak funguje mp3?

MP3 se snaží odstranit redundanci zvukového signálu na základě psychoakustického modelu. Tedy ze vstupního signálu se odeberou informace, jež člověk neslyší, nebo si je neuvědomuje. Využívá se principů časového a frekvenčního maskování. Jak funguje MP3 komprese zvuku? MP3 (Mpeg Audio Layer 3) je komprimovaný formát zvukového signálu. Jeho hlavní předností je zmenšení velikosti souboru přibližně 10x (ve srovnání s formátem WAV). Velikost souborů MP3 je závislá na šíři datového toku (bitrate). Bitrate udává počet bitů, pomocí kterých je zapsána jedna vteřina záznamu.

Tak jak vznikla zkratka mp3?

MP3 je zkratkou pro Moving Picture Experts Group, Audio Layer III a v praxi se jedná o kompresní audio formát, s jehož pomocí je možné citelně zmenšit velikost hudební nahrávky při minimálním úbytku kvality (MP3 enkodér z komprimované nahrávky odstraní některé z frekvencí ležících mimo frekvenční rozsah rozlišitelný Co je to MP4? MP4 je formát multimediálního kontejneru definovaný standardem ISO/IEC 14496-14:2003. Je také známý pod názvem MPEG-4 Part 14, jde tedy o součást standardu MPEG-4. Jako jeho základ posloužil formát kontejneru MPEG-4 Part 12 (ISO base media file format), který byl vytvořen na základě QuickTime od společnosti Apple.

Kdy vznikl formát MP3?

První verze standardu MP3 byla publikována v roce 1993 pod názvem MPEG-1 Audio Layer III. Vylepšená verze kodeku označená MPEG-2 Audio Layer III byla veřejnosti představena v roce 1995. Když to vezmeme v úvahu, co je hudební přehrávač? Hudební přehrávač - nejlepší bezplatný hudební přehrávač pro Android. Přehrávač je velmi populární bezplatná aplikace pro přehrávání hudby pro uživatele systému Android. Je vybaven výkonnou funkcí vyhledávání, která vám umožní snadno a rychle prohledat všechny vaše soubory a hudební videa v telefonu Android.

Co to je wav?

WAV (případně WAVE) je zkratka a přípona pro zvukový formát Waveform audio file format, který vytvořily firmy IBM a Microsoft pro ukládání zvuku na PC. Jak komprimovat zvuk? Jak komprimovat zvukový soubor ve Windows

Krok 1Otevřete iTunes, přetáhněte do něj zvukový soubor. Krok 2klikněte Změnit > Nastavení > obecně > Dovozní Nastavení. Krok 3vybrat Použití Importovat > MP3 Encoder. Krok 4Lokalizovat nastavenívyberte Dobrá kvalita (128 kbps), poté klepněte na tlačítko OK.

Jak funguje komprese dat?

Komprese dat (také komprimace dat) je zpracování počítačových dat s cílem zmenšit jejich objem (jednotka bajt) při současném zachování informací v datech obsažených. Úkolem komprese dat je zmenšit datový tok při jejich přenosu nebo zmenšit potřebu zdrojů při ukládání informací.

By Ballou Tofil

Co je to komprese zvuku? :: Kdy byla pořízena první fotografie?
Užitečné odkazy